Antena Meniu Search
x

Ajutor de 700 de lei pentru pensionari, in luna iulie 2022. Ce categorie de pensionari se încadrează

Pensionarii cu pensii mici vor primi un ajutor unic de 700 de lei de la Guvern, în baza noului pachet de măsuri sociale și economice de "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde euro. Măsura va fi aplicată de la 1 iulie.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 17:41

pensionari din România
Ajutor de 700 de lei pentru pensionari, in luna iulie 2022. Ce categorie de pensionari se încadrează - Shutterstock (arhivă)

Pe lângă ajutorul pentru pensionari, Guvernul a decis și amânarea plății ratelor la bănci, timp de nouă luni. Măsura se aplică la fel ca în pandemie: cu dobândă la dobândă. Deci, pe termen lung, cei care nu îşi permit acum să-şi mai plătească ratele se îndatoarează mai mult

Ce pensionari se încadrează pentru ajutorul de 700 de lei

"Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Pe acelaşi subiect

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției", se arată în comunicatul Guvernului, din data de 23 mai 2022.

Măsurile din pachetul "Sprijin pentru România" vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022

O altă măsură este pentru angajați, respectiv acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Ajutor de 700 de lei pentru pensionari, in luna iulie 2022. Ce categorie de pensionari se încadrează