Antena Meniu Search
x

Miniştrii lui Cioloş, audiaţi în Parlament!

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş dau primul test. Ei răspund întrebărilor parlamentarilor despre modul în care vor să conducă ministerele pentru care au fost desemnaţi şi care le sunt priorităţile

Vezi și

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş dau primul test. Ei răspund întrebărilor parlamentarilor despre modul în care vor să conducă ministerele pentru care au fost desemnaţi şi care le sunt priorităţile

UPDATE 22:25 Elisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat, Dacian Cioloș, ca ministru al Tineretului și Sportului, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului.

UPDATE 22:00 Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

UPDATE 21:45 Ministrul desemnat pentru portofoliul Educației, Adrian Curaj, a fost validat luni de comisiile parlamentare de specialitate cu unanimitate de voturi.

UPDATE 21:30 Cristina Guseth a primit luni aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru ocuparea funcției de ministru al Justiției. 

UPDATE 21:00 Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului și Comisia pentru constituționalitate a Senatului l-au avizat favorabil, luni, pe Ciprian Bucur pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

UPDATE 20:25 Profesorul Vlad Alexandrescu a fost avizat, luni, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcția de ministru al Culturii. Decizia a fost luată cu 25 de voturi 'pentru' și o abținere.

UPDATE 20:00 Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaților și Senat au acordat, luni, aviz favorabil pentru ministrul propus al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Citește și:

UPDATE 18:25 Claudia Ana Costea, propusă pentru funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiile reunite de specialitate din Parlament.

UPDATE 17:55 Victor Vlad Grigorescu a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă și privatizare și, respectiv, pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Comisia economică, industrii și servicii, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare și Comisia pentru transporturi și energie, din Senat.

UPDATE 17:45 Dan Costescu, propus pentru portofoliul de la Transporturi, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, reunite, ale Parlamentului.

UPDATE 17:30 Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

UPDATE 17:10 Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, anunţând că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

Creşterea investiţiilor publice în infrastructură, a PIB-ului potenţial, a exporturilor, precum şi creşterea colectării veniturilor publice prin conformarea voluntară a contribuabililor şi accelerarea informatizării ANAF se numără printre obiectivele ministrului propus pentru Finanţe, Anca Dragu.

UPDATE 16:10 Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

UPDATE 15:45 Dan Stoenescu, ministrul propus pentru Relaţiile cu românii din străinătate, a primit aviz favorabil. Stoenescu a primit 39 de voturi "pentru" şi patru voturi "împotrivă".

UPDATE 15:10 Consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu, propus la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, a primit, luni, din partea comisiilor de specialitate, un aviz favorabil.

Ministrul propus pentru portofoliul Externelor a primit 40 voturi "pentru", o abţinere şi un vot "împotrivă", votul fiind secret, cu bileţele.

UPDATE 15:00 Mihnea Motoc, ministru desemnat al Apărării Naţionale, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă ale celor două Camere ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi.

____________________________________________________________

"Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și (...) este o temă extrem de actuală, vedem cu toții tot ceea ce se întâmplă în proximitatea României, vedem cu toții ceea ce se întâmplă în Europa și prin creșterea gradului de siguranță doresc să acopăr toate componentele siguranței cetățeanului", a declarat Petre Tobă, după audiere.

Întrebat dacă va folosi coloana oficială la fel ca și predecesorul său, Gabriel Oprea, Tobă a spus că o va folosi exact în condițiile prevăzute de lege.

"Legea prevede că atunci când este nevoie de deplasare pentru situații de urgență să poată să fie însoțire, iar atunci când echipajul de poliție rutieră face parte din dispozitivul de escortă al demnitarului, poate să meargă pentru a fluidiza deplasarea acestuia", a arătat Tobă.

El nu a dorit să comenteze cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

"Sper, și votul final a dovedit acest lucru, că răspunsurile mele i-au mulțumit pe domnii deputați și senatori. Mi-am exprimat la final speranța unei foarte bune colaborări cu Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională și bineînțeles un sprijin din partea acestora", a mai arătat Petre Tobă.

Miniştrii Cabinetului au venit încă de dimineaţă la Parlament, unde li s-a pus la dispoziţie un birou, fiind pregătiţi pentru procesul audierilor din comisiile de specialitate de către ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Miniştrii lui Cioloş, audiaţi în Parlament!