Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România va depune la Bruxelles un PNRR cu toată suma, 29,2 miliarde de euro, a anunţat premierul Cîţu. "Rolul meu a fost acela de a convinge că putem să folosim toţi banii"

Premierul Florin Cîţu a precizat că în cadrul şedinţei de Guvern a făcut un sumar al vizitei la Bruxelles, referitoare la PNRR.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.05.2021 , 15:22

Declaraţii Florin Cîţu

Cîţu: "S-au adoptat câteva acte normative. În primul rând, România a fost acolo ca să ne asigurăm ca suntem pe drumul cel bun cu PNRR, am repzentat Comisiei Europene obiectivele in ceea ce priveşte reforma şi economia. Am asigurat-o pe doamna preşedină că acesta este guvernul care va face reforme, în perioada următoare".

- Creşterea economică peste media UE, reducem deficiturile bugetare. În acelaşi timp, important este ca această componentă a PNRR să fie inclusă în strategia noastră şi să nu afecteze deficitul bugetar, pentru că are o componenţă de împrumuturi acest PNRR, componentă la care foarte multe ţări nu şi-au asumat-o în întregime. Rolul meu a fost acela de a convinge partenerii europeni că putem să folosim toţi banii, toţi cei 29,2 miliarde. România are nevoie de aceste resurse. România va depune un PNRR cu toată suma, 29,2 miliarde de euro.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul Florin Cîţu a precizat, în cazul situaţiei privind inadvertenţe în raportarea deceselor Covid ca ministrul Sănătăţii să facă public raportul.

Florin Cîţu, premier: "Am văzut acest raport mai devreme, eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport, ca să nu există niciun fel de dubii. Să-l facă public, să fie foarte clar. Sunt mai multe baze de date. Eu m-am uitat. Dar, aşa cum a spus doamna ministru, vom mai cere detalii în peerioada următoare. Până la urmă şi modul de calcul poate fi îmbunătăţit".

Despre încasările la bugetul de stat, premierul a precizat că sunt încasări record la bugetul de stat, prin conformare voluntară.

"În ceea ce priveşte eliminarea evaziunii fiscale soluţia este digitalizarea. Anul acesta au fost conectate casele de marcat, la ANAF, anul acesta vom introduce şi e-facturarea, sau facturarea electronică. A făcut minunui pentru o ţară cu evaziune fiscală cum este Italia şi veţi vedea şi pentru România că va face minuni în ceea ce priveşte reducerea evaziuni fiscale la colectarea de TVA"

Premierul precizează că accesul pe stadion la Cupa României va fi detaliat într-un ordin de ministru comun pe care l-a cerut în şedinţa de Guvern.

Florin Cîţu: "În următoarele 2 zile vom avea detaliile. Am discutat detalii săptămâna trecuta pentru UEFA şi este vorba despre persoanele vaccinate, persoane cu test PCR 72 de ore sau persoane cu test rapid 24 de ore. Deci nimic la stadion, trebuie să vină cu adeverinţă acolo. Dar, să privim partea bună. Avem un eveniment unde putem să mergem şi putem să vedem fotbal, aşa că este ok"

- Câteva dintre reformele la care ne-am angajat: Reforma pensiilor, care are rolul de a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii în România. Facem o optimizare a cheltuielilor bugetului în anii următori. Obiectivul meu clar, de a nu introduce şi de a nu creşte taxe. 

- Reforma salarizării, în care obiectul este acela de a face o legătura directă între performanţă şi venit, să eliminăm partea subiectivă

- Reforma administraţiei publice, introducerea mobilităţii în rândul funcţionarilor publici şi a asigura o carieră.

- Implementarea Băncii Naţionale de Dezvoltare

- Reforme în ceea ce priveşte reducerea emisiunilor de carbon, trecerea la energie verde şi aşa mai departe.

- În ceea ce priveşte perioada următoare, am avut dicuţii cu miniştrii astăzi, toţi trebuie să lucreze 24 pe ore pe zi, pentru a ne asigura că totul este perfect, în momentul în care depunem PNRR.

- Campania de vaccinare continuă, miniştrii, secretarii de stat, tot cabinetul iese în stradă în 22 mai, pentru susţinerea campaniei de vaccinare. Vom fi prezenţi în toată ţara. Şi ştiu că si pe 22 mai se joacă şi finala Cupei Romniei, este un eveniment la care vom avea spectatori, sper să ajung şi eu. Joacă Craiova, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori.

- Veştile bune continuă, în ceea ce priveşte numărul persoanlelor care tesează pozitiv scade în fiecare zi, nu mai avem niciun judeţ în zona galbenă, toate sunt în zona verde. Când am spus că acest val va ţine 2-3 luni de zile, până şi eu am fost prea pesimist, a ţinut mai puţin.

Articol în curs de actualizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » România va depune la Bruxelles un PNRR cu toată suma, 29,2 miliarde de euro, a anunţat premierul Cîţu. "Rolul meu a fost acela de a convinge că putem să folosim toţi banii"