Antena Meniu Search
x

Video Ministrul de Interne, Lucian Bode: Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat joi, la videoconferinţa cu prefecţii, că potrivit estomărilor, numărul celor plasaţi în carantină la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.12.2021, 10:08

Lucian Bode
Lucian Bode: Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane - Hepta

Lucian Bode a declarat că numărul celor carantinaţi în această perioadă, la nivel naţional, va depăşi 115.000 de persoane. 

”Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă nu volum mare de muncă pentru structurile noastre”, a afirmat Bode.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Interne, Lucian Bode, solicită tuturor structurilor MAI din teritoriu să facă faţă oricăror povocări din această perioadă şi să pună în aplocare cu maximă responsabilitate planurile de măsuri adoptate la nivelul MAI şi a instituţiilor subordonate, ţinând cont de contextul pandemic. 

“Am convocat această şedinţă de lucru pentru a analiza împreună măsurile ce se impun în contextul sărbătorilor. Urmează o perioadă foarte solicitantă, având în vedere că aria de responsabilitate a devenit mai complexă și când spun mai complexă mă refer la gestionarea situației de la frontieră, că urmare a introduceii formularului de localiare a pasagerului şi cu toate consecinţele care decurg aici, verificarea respectării măsurilor de carantinare în primul rând. Doresc să transmis un mesaj foarte clar către toate structurile MAI din teritoriu pentru a face faţă provocărilor din această perioadă. Vă solicit să puneţi în aplicare cu maximă responsabilitate planurile de măsuri adoptate la nivelul MAI şi a instituţiilor subordonate, ce vizează această perioadă de final de an. Este important ca şi această perioadă să fie gestionată în condiţii optime, ţinând cont de contextul special caracterizat de continuarea luptei împotriv pandemiei. (...) Volumul de muncă este imens, raportările privind media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării este de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în ţară în ultimele şapte zile. Să nu uităm că la acestea se adaugă persoanele deja carantinate la nivel national, cee ace ridică numărul total, doar în momentul de faţă, la peste 100.000 de persoane care intră în aria de verificare a MAI" menţionează Ministrul de Interne.

Ministrul a precizat că în ultimele zile s-a observat o descreştere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în ţară, totuşi, în ultimele 7 zile au fost medii zilnice ale persoanelor carantinate între 11% şi 18% ceea ce nu e puţin deloc, relatează news.ro. Bode a solicitat structurilor din ministerul de Interne să se organizezepentru ca activitatea de control, pe persoanele carabtinate, să fie îmbunătăţiţă.

”Vă solicit să vă organizaţi exemplar. (..) Cer mai multă mobilizare în verificarea persoanelor carantinate”, a spus Lucian Bode. ”Acolo unde constataţi abateri de la lege, vă solicit să luaţi cu mai mare fermitate măsuri, pentru că prin acţiunile voastre protejaţi sănătatea publică şi contribuiţi la reducerea presiunii pe sistemul sanitar”

Ministrul a ţinut să precizeze că întreaga coordoonare, la nivel local, este la prefecţi şi a spus că trebuie ca zilnic să existe activităţi de verificare a persoanelor pentru care s-a impus carantinarea, pentru ca la sfârşitul zilei să existe o situaţie clară, la nivel naţional. Bode a cerut şi pregătire logistică pentru carantinarea instituţionalizată, în sensul asigurării spaţiilor de cazare, a transportului şi a hranei, precizând că spaţiile trebuie să fie decente în privinţa condiţiilor de locuit.

Bode, către prefecţii din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ

Ministrul de Interne, Lucian Bode a transmis, în videoconferinţa cu prefecţii, un mesaj către reprezentanţii din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ, cărora le-a spus că au primit, pe 15 decembrie, o radiogramă, un mesaj cu privire la muncitorii români, sezonieri în domeniul culegerii de fructi şi legume cultivate în sere, care urmează să facă deplasări în Belgia, în care li se cerea să facă campanii de informare privind vaccinarea şi respectarea regulilor pandemiei. Ministrul le-a solicitat să spună dacă au făcut aceste informări.

”Ştiţi foarte bine ca autorităţile belgiene consideră că aceşti cetăţeni români, nevaccinaţi în cea mai mare parte, probabil vor intra în contact direct cu populaţia din zonă, ceea ce va putea avea ca efect creşterea riscului de răspândire a virusului COVID-19”, a spus ministrul. ”Ne-au solicitat să realizăm o campanie de informare, cu privire la măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte în Belgia şi recomandarea de vaccinare, având ca grup ţintă cetăţenii români”

Ministrul le-a cerut celor patru prefecţi să prezinte acţiunile pe care le-au întreprins din 15 decembrie, în acest caz. 

”Vă rog când interveniţi, să raportaţi cei patru ce aţi făcut din 15 decembrie, pe această solicitare”, a spus Bode. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ministrul de Interne, Lucian Bode: Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane