Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii, despre construirea sau dotarea centrelor pentru tratarea arşilor: "A fost multă birocraţie, multă delăsare"

Două centre pentru tratarea persoanelor cu arsuri grave vor fi dotate anul viitor, iar alte 4 centre de vor fi realizate în anul 2020, a precizat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Dotarea centrelor pentru tratarea marilor arși va mai întârzia puțin
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că în scurt timp urmează dotarea centrelor de arși cu aparatură - hepta

Două centre pentru tratarea persoanelor cu arsuri grave vor fi dotate anul viitor, iar alte 4 centre de vor fi realizate în anul 2020, a precizat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea spune că, deşi există din 2014 o Hotărâre de Guvern care prevede construirea a 4 centre pentru tratarea arşilor, ”a fost multă birocraţie, multă delăsare, ani de zile în care lumea nu s-a interesat”.

"Centrele de mari arşi sunt practic patru care trebuie construite. Din 2014 de când s-a dat Hotărâre de Guvern nu s-au făcut multe lucruri. În 6 august anul acesta am semnat un contract pentru studiu de fezabilitate, tot anul acesta am publicat în 25 octombrie pe site-ul Băncii Mondiale un caiet de sarcini pentru achiziţia de aparatură pentru că bani erau. Anul trecut, practic, a demarat procesul de achiziţie prin BM, deşi banii erau din 2012. Eu cred că nu avem timp să căutăm vinovaţi, sau între timp trebuie să facem şi ca lucrurile să meargă” a afirmat Pintea.

Articolul continuă după reclamă

Ea a precizat că centrele de profil din Iaşi şi Timişoara vor fi dotate până în martie anul viitor, când licitaţia se va termina.

În ceea ce priveşte cele patru centre care vor fi construite, la Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, la spitalele Bagdasar Arseni şi Grigore Alexandrescu, Pintea a spus că un „termen realist” pentru realizarea acestora ar fi anul 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri politice » Ministrul Sănătăţii, despre construirea sau dotarea centrelor pentru tratarea arşilor: "A fost multă birocraţie, multă delăsare"