Antena Meniu Search
x

Video Negocieri de foc pentru noul Guvern: un singur minister a blocat discuţiile, UDMR ar urma să iasă din coaliţie. Toate calculele

Fără UDMR la guvernare! Potrivit surselor Observator, maghiarii ar părăsi Coaliţia, nemulţumiţi că pierd portofoliile deţinute acum, mai ales ministerul Dezvoltării. PNL şi PSD duc negocieri la sânge legate de numele care vor face parte din executivul care va fi condus de luna următoare de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 19.05.2023, 07:52

Vezi și

Ministerul Transporturilor ar fi portofoliul care ar fi blocat negocierile de la Palatul Victoria pentru că PSD vrea să-l păstreze, iar ca PNL să-l cedeze ar fi cerut ministerul Dezvoltării pentru Nicolae Ciucă în viitorul guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu. Doar că acest minister al Dezvoltării e condus în prezent de Cseke Attila de la UDMR, iar ca UDMR să cedeze ar fi primit în schimb fie ministerul Proiectul Europene, fie ministerul Digitalizării, portofolii cu care Kelemen Hunor nu ar fi fost de acord. Asta a dus la ieşire UDMR de la masa negocierilor.

Totuşi, nu ar fi definitivă această poziţie a UDMR. Ar putea să rămână la guvernare, în eşalonul doi, cu secretari de stat sau şefi de agenţii. Negocierile sunt departe de a fi încheiate, iar lucrurile se pot schimba în orele următoare. Dacă viitorul guvern va fi fără UDMR, atunci toate ministerele se vor împărţi între PSD şi PNL: ministerul Dezvoltării va fi la PNL, iar PSD va lua ministerul Mediului. Se vorbeşte despre comasare, dar şi despre nume în guvernul lui Ciolacu, dar nu foarte noi pentru că sunt oameni care au mai trecut prin diferite guverne, la diferite ministere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Negocieri de foc pentru noul Guvern: un singur minister a blocat discuţiile, UDMR ar urma să iasă din coaliţie. Toate calculele