Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă: PSD va avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări celor de la PSD că vor avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023 și că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat. El a declarat că ceea ce a spus deputatul PNL Alexandru Muraru la începutul lunii, când a sugerat că PNL va avea funcția de premier și după mai 2023, a fost „doar o opinie”

de Redactia Observator

la 13.02.2023, 13:52

Nicolae Ciucă: PSD va avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023
Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu - Inquam Photos / Octav Ganea

"Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție. Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple", a spus joi Nicolae Ciucă, citat de digi24.ro.

La începutul lunii august, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru a declarat, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun. "România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei.

Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat pentru news.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

PNL a confirmat ulterior că rotativa guvernamentală este un angajament luat de partid la formarea coaliţiei, iar PNL îşi respectă angajamentele. "Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului", a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă va da PSD un premier în luna mai a anului viitor, Marcel Ciolacu a răspuns săptămâna trecută: "Categoric. Haideţi să nu comentez cum se trezeşte vreunul pe plajă şi să dea el vreo ştire la televiziuni. Protocolul este clar. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există."

"E o onoare să fi premier, nu e pe dorinţe. Dorinţa mea ţine de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a spus mai Marcel Ciolacu, întrebat dacă îşi mai doreşte să fie premier din primăvară, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă: PSD va avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023