Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu scade nicio pensie, anunţă Ciolacu. Documentul pe care îl vor primi toţi pensionarii zilele următoare

Marcel Ciolacu dă asigurări că pensiile nu scad. La începtul şedinţei de guvern de azi, premierul a transmis că îi cere Ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Pensionarii ar urma să primească în zilele următoare un document oficial prin care să fie informaţi că oricare ar fi calculul legat de contributivitate pensia lor nu scade, potrivit premierului.

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 13:54

Nu scade nicio pensie, anunţă Ciolacu. Documentul pe care îl vor primi toţi pensionarii zilele următoare
Nu scade nicio pensie, anunţă Ciolacu. Documentul pe care îl vor primi toţi pensionarii zilele următoare - Observator

Premierul Marcel Ciolacu a cerut miercuri ministrului Muncii şi preşedintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul acestei săptămâni, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor.

Ciolacu vrea să ştie care e stadiul recalculării pensiilor

"Vreau să încep prin a-i cere ministrului Muncii şi preşedintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări şi cum se desfăşoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Articolul continuă după reclamă

El a solicitat, de asemenea, ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele următoare un document oficial prin care să fie informaţi că oricare ar fi calculul legat de contributivitate pensia lor nu scade. "Vreau că tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade. Românii trebuie să aibă garanţia că nu scade nicio pensie şi orice greşeală se poate repara şi orice sumă se recuperează. 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert", a conchis prim-ministrul. 

Pe acelaşi subiect

Cozi la casele de pensii după recalculare

Anunţul premierului vine după ce marea recalculare a dus la aglomeraţii la casele de pensii. Nemulţumiţi după deciziile primite, sute de persoane au venit să ceară explicaţii. Sunt supăraţi că "au rămas cu bani mai puţini" sau nu au primit nimic în plus. La Arad şi Maramureş, zeci de oameni au venit la ghişeuri şi au aşteptat ore epuizante un răspuns.

Funcţionarii spun că cea mai frecventă confuzie este cea a contribuţiei cu pensia în sine. Angajatii caselor de pensii se aşteaptă ca în următoarele luni să fie cozi la ghişee, în funcţie de cum sunt primite deciziile de recalculare

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri politice » Nu scade nicio pensie, anunţă Ciolacu. Documentul pe care îl vor primi toţi pensionarii zilele următoare