Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Am primit decizia asta şi e minus 500 de lei". Oamenii au făcut cozi la casele de pensii după recalculare

După ce autorităţile au terminat recalcularea pensiilor, pensionarii au început şi ei calculul. Şi, pentru că cifrele diferă, iar banii par mai puţini, au decis să se aşeze la coadă la Casa de Pensii, ca să ceară explicaţii. La Arad şi Maramureş, zeci de oameni au venit la ghişeuri şi au aşteptat ore epuizante un răspuns, într-o căldură înăbuşitoare.

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 13:42

După ce recalcularea pensiilor a ajuns la sfârşit, pensionarii au început ei calculul, iar panica s-a instalat, de teamă că vor rămâne cu bani mai puţini. Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de pensionari au venit la Casa de Pensii Maramureş. Supărați că au primit prea puțini bani sau nimic în plus, seniorii depun contestații, iar unii dintre ei vor să-și caute dreptatea în instanță. "Pe cuponul de pensie o reţinere de 300 de lei. Habar n-am de ce", spune un pensionar.

Angajatii caselor de pensii se aşteaptă ca în următoarele luni să fie cozi la ghişee

Şi în Arad s-a creat panică la Casa de Pensii. "Am venit ca am primit decizia asta şi e minus 500. Acum doamna îmi spune că nu se întâmplă nimic", spune un pensionar. Funcţionarii spun că cea mai frecventă confuzie este cea a contribuţiei care apare pe decizia de recalculare, cu pensia în sine.

Vezi și

"Să vină să le discutăm dacă au probleme, se pot discuta telefonic, poate să trimită mail, poate să trimită întrebări prin orice formă de comunicare pe Facebook, pe unde găsesc ei că am putea să intrăm în legătură cu ei, dar le recomand dacă este foarte cald, să nu vină la casa de pensii pe căldură", a declarat Mihaela Vasil, director executiv Casa de pensii Arad. Angajatii caselor de pensii se aşteaptă ca în următoarele luni să fie cozi la ghişee, în funcţie de cum sunt primite deciziile de recalculare. Tocmai de aceea vor deschide mai multe birouri pentru relaţiile cu publicul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » "Am primit decizia asta şi e minus 500 de lei". Oamenii au făcut cozi la casele de pensii după recalculare