Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu şi Victor Ponta, primele reacţii după desemnarea lui Ludovic Orban ca premier

Klaus Iohannis, preşedintele României, l-a desemnat marţi pe Ludovic Orban drept premier al României, urmând ca liderul PNL să meargă cu o echipă guvernamentală în Parlament pentru a solicita un vot de încredere.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.10.2019, 18:19

Ludovic Orban trebuie să ceară vot de încredere de la parlamentari
Ludovic Orban a fost desemnat noul premier al României - Facebook Ludovic Orban

Klaus Iohannis, preşedintele României, l-a desemnat marţi pe Ludovic Orban drept premier al României, urmând ca liderul PNL să meargă cu o echipă guvernamentală în Parlament pentru a solicita un vot de încredere.

Numele lui Orban era vehiculat de mai multe zile ca premier, însă rămâne de văzut dacă echipa pe care şi-o construieşte acesta va trece cu bine peste votul din Parlament.

Ciolacu şi Ponta nu cred că guvernul lui Orban trece de votul din Parlament

Primele informaţii arată că şansele sunt minime, Marcel Ciolacu, unul dintre liderii PSD, şi Victor Ponta, preşedintele Pro România, anunţând deja că cele două formaţiuni politice nu vor vota guvernul PNL.

Ciolacu susţine că "noi am avut la Camera Deputaţilor un vot cu colegii şi a fost şi o decizie în CEx, aceea de a nu vota un guvern al actualei puterii".

Ciolacu şi-a permis să o aroganţă la adresa rivalilor din PNL susţinând că "aşa cum au demonstrat că pot asigura un cvorum la votul pe moţiune, aşa trebuie să demonstreze şi acum că au cvorum. Nu este datoria PSD de a asigura cvorum. Aştept ca actuala putere să strângă din nou minim 233 de voturi, cum au strâns şi la moţiune. Eu zic că nu vor reuşi să asigure cvorum. O să vedem. Nu cred că se ajunge nici la alegeri anticipate pentru că ştim cu toţii ce prevede Constituţia".

Pe de altă parte, Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat că "noi votăm şi susţinem doar ce considerăm că este bine pentru România, pentru alegătorii social-democraţi şi pentru Pro România. Nu am văzut în niciun fel modul în care un Guvern PNL răspunde acestor aşteptări ale societăţii aşa că NU se pot baza pe voturile noastre".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu şi Victor Ponta, primele reacţii după desemnarea lui Ludovic Orban ca premier