Antena Meniu Search
x

Ordonanţa de urgenţă pentru dublarea treptată a alocaţiilor, respinsă de Parlament

Ordonanța de urgență prin care Guvernul voia să dubleze alocaţiile treptat şi nu dintr-un singur pas a fost respinsă de Parlament.

de Redactia Observator

la 20.08.2020, 10:38

Vezi și
  • Parlamentul a respins ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern.
  • Respingerea ordonanţei a fost şi un motiv de acuzaţii.

Parlamentul a respins ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern, conform căreia alocaţiile urmau să fie dublate în trepte, pe parcursul a doi ani. În cazul în care legea de respingere a ordonanţei va fi promulgată de preşedinte, Guvernul va fi obligat să dubleze alocaţiile de îndată.

Deşi legea care prevedea dublarea alocaţiilor din septembrie fusese deja promulgată, Executivul a dat o ordonanţă prin care a stabilit că majorarea se va face cu câte 20 la sută, de două ori pe an, până în 2022, când alocaţiile ar fi trebuit să ajungă la valoarea de 300 de lei. Respingerea ordonanţei a fost şi un motiv de acuzaţii, în Parlament, între putere şi opoziţie.

Alfred Simonis, deputat PSD: Le spun celor de la guvern şi preşedintelui să nu mai tergiverseze şi chiar de săptămâna viitoare, alocaţiile să intre în plată, dublate.

Horia Uioreanu, deputat PNL: Într-o situaţie economică dificilă pentru România trebuie să fim şi responsabili. Guvernul a dat dovadă şi de acestă responsabilitate susţinând mărirea alocaţiilor şi a pensiilor, dar etapizat, conducând către dublarea într-un mod cu totul şi cu totul responsabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ordonanţa de urgenţă pentru dublarea treptată a alocaţiilor, respinsă de Parlament