Antena Meniu Search
x

PSD îi cere lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia. "Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei"

PSD solicită luni vicepreşedintelui Curţii de Conturi, Niculae Bădălău, să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului, după ce a fost reţinut de DNA. Potrivit unui comunicat, partidul consideră că prezenţa politicianului în funcţie "ar afecta grav credibilitatea instituţiei", relatează News.ro.

De Redactia Observator la 28.11.2022, 14:32
Nicolae Bădălău
PSD îi cere fostului senator demisia de la Curtea de Conturi - Facebook

Potrivit unui comunicat oficial, "PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei"

"De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român", mai precizează formaţiunea. 

Fostul senator, acuzat de luare de mită și trafic de influență

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seară de DNA, într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro primarului unei comune, pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi de a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme. Curtea de Conturi a transmis că susţine actul de justiţie şi are încredere că autorităţile competente vor soluţiona acest caz, în conformitate cu prevederile Constituţiei şi cu reglementările incidente. Instituţia precizează că membrii Curţii şi auditorii publici externi sunt suspendaţi din funcţii, în momentul trimiterii în judecată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » PSD îi cere lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia. "Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei"