Antena Meniu Search
x

Pensii speciale tăiate pentru condamnaţii pe corupţie. Proiectul, primit cu acuze

Doi deputaţi ai Partidului Naţional Liberal au depus un proiect conform căruia cei care beneficiază de pensii speciale să nu mai primească banii respectivi dacă sunt condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.08.2019, 18:59

Deputaţii PNL sunt încrezători în şansele proiectului lor
Romeo Nicoară şi Florin Roman nu mai vor pensii speciale pentru condamnaţii pe corupţie - Facebook Romeo Nicoară

Doi deputaţi ai Partidului Naţional Liberal au depus un proiect conform căruia cei care beneficiază de pensii speciale să nu mai primească banii respectivi dacă sunt condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

Florin Roman şi Romeo Nicoară sunt cei doi deputaţi de la PNL care au depus vineri proiectul respectiv.

Oamenii solicită eliminarea definitivă a pensiilor speciale

Nicoară şi-a anunţat demersul şi pe pagina sa de Facebook, postând şi următorul mesaj:

"Fără “pensii speciale” pentru cei care sunt condamnați definitv pentru fapte de corupție! Am depus alături de colegul meu din PNL, Florin Roman, un proiect de lege care stabilește că indiferent de cine sunt beneficiarii pensiilor - de la parlamentari până la procurori sau primari - nu vor mai primi pensii “speciale” (de serviciu) dacă sunt condamnați pentru corupție. Fără diferențieri! Trebuie echitate în privința acestui tip de poziții publice".

Vizaţi ar fi cei care sunt condamnaţi pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă.

Semnatarii proiectului consideră că cei care beneficiază de astfel de pensii vor fi descurajaţi să mai comită infracţiuni.

Pe de altă parte, proiectul nu a fost primit cu multă bucurie de oamenii de rând. Cei care au comentat ideea pe internet au ţinut să precizeze că "mai bine ar fi scoase definitiv aceste pensii speciale. Ne-am săturat de ipocrizie, lăcomie şi hoţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri politice » Pensii speciale tăiate pentru condamnaţii pe corupţie. Proiectul, primit cu acuze