Antena Meniu Search
x

PNL Bucureşti îşi alege conducerea. Actualul lider al grupării este cadidat unic la alegerile de astăzi

Actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, este candidatul unic la alegerile de sâmbătă pentru şefia celei mai mari organizaţii a partidului, el luând în calcul inclusiv candidatura la preşedinţia PNL la congresul din 17 iunie.

Actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, este candidatul unic la alegerile de sâmbătă pentru şefia celei mai mari organizaţii a partidului, el luând în calcul inclusiv candidatura la preşedinţia PNL la congresul din 17 iunie.

De altfel, concurenţa este cvasi-inexistentă la alegerile pentru conducerea PNL Bucureşti, pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte înscriindu-se în cursă doar cinci candidaţi.

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se va reuni sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucureşti.

În cursa pentru şefia celei mai mari organizaţii liberale s-a înscris doar Cristian Buşoi, care este de altfel liderul PNL Bucureşti din iulie 2016. El a fost ales la conducerea PNL Bucureşti după ce Cătălin Predoiu a demisionat în urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obţinut la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Pe acelaşi subiect

De altfel, nici Cristian Buşoi nu a obţinut rezultate electorale mult mai bune de când a preluat conducerea organizaţiei. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obţinut în Bucureşti abia 11,97% din voturi, clasându-se pe locul 3 în topul celor mai neperformante filiale PNL din ţară.

Considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie ”dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere”. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

În martie 2017, Cristian Buşoi a fost ales secretar general interimar al PNL.

Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PNL Bucureşti au intrat în cursă trei candidaţi: Dan Cristian Popescu, Marius Vintilă şi Adrian Petre Danciu.

Liberalii au decis să îşi aleagă conducerea centrală a partidului pe 17 iunie, dată la care a fost convocată Convenţia Naţională a PNL.

Până atunci, toate filialele din ţară ale formaţiunii vor trebui să organizeze alegeri interne. Până acum, au făcut acest lucru cele şase organizaţii de sector din Capitală şi organizaţia judeţeană Neamţ.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » PNL Bucureşti îşi alege conducerea. Actualul lider al grupării este cadidat unic la alegerile de astăzi