Antena Meniu Search
x

UPDATE: COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe. Ce zone sunt afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi atenţionări Cod galben de vânt puternic pentru 15 judeţe din zona Munteniei, Moldovei şi Dobrogei, valabile până la ora 15.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi atenţionări Cod galben de vânt puternic pentru 15 judeţe din zona Munteniei, Moldovei şi Dobrogei, valabile până la ora 15.00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în judeţele Mehedinţi (zona joasă) şi Dolj se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55-65 km/h, în timp ce în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 80 - 100 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Tot până la ora 15:00, în zonele joase ale judeţelor Vrancea, Bacău şi Neamţ, dar şi în Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Galaţi se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, izolat 70 km/h.

Sub Cod galben de vânt puternic se va afla şi judeţul Tulcea, tot până la ora 15:00, iar până la ora 14:00 sunt avertizate zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65-85 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Pe acelaşi subiect

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări  Cod galben de vânt puternic pentru 10 judeţe din Muntenia şi Dobrogea, valabile în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în judeţele Tulcea, Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Neamţ (zona joasă) se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi local 55 - 65 km/h, în timp ce în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80 - 100 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Până la ora 8:00, judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se vor afla sub Cod galben de vânt puternic cu viteze la rafală de 65 - 85 km/h, la altitudini de peste 1.800 de metri, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » UPDATE: COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe. Ce zone sunt afectate