Antena Meniu Search
x

Co-președintele PNL anunță o CRIZĂ POLITICĂ!

Alina Gorghiu a ţinut să explice că România se îndreaptă spre o criză politică şi că există două variante de salvare, din punctul său de vedere

Alina Gorghiu a ţinut să explice că România se îndreaptă spre o criză politică şi că există două variante de salvare, din punctul său de vedere.  

"Suntem într-un moment delicat, aş putea spune chiar că mergem spre o criză politică bine conturată. Argumentele sunt multiple. Soluţia este simplă în teorie, grea în practică. De câteva luni de zile, de vreo patru luni, tot spune PNL în spaţiul public că deblocarea scenei politice din România înseamnă alegeri anticipate. Astea sunt greu de realizat, dar un consens al oamenilor politici din România, un acord în acest sens ar debloca situaţia. Şi ar începe o procedură necesară.

"Dacă Victor Ponta ar veni în ţară şi ar fi de acord cu acest lucru, s-ar putea face în câteva zile. Este o variantă sănătoasă, nu pentru mine, ca opoziţie, nu pentru Victor Ponta, ci pentru democraţia din România."

Alina Gorghiu a explicat că a doua varianta pentru rezolvarea unei potenţiale crize politice ar fi demisia premierului.

"Cel mai simplu, dacă varianta anticipatelor pare una dificilă, mult mai facil şi la îndemână pentrui Victor Ponta este demisia. Nu am să spun nicio secundă că este Victor Ponta vinovat sau nu. Nu am să apreciez eu asta. Dar cred că în politica la vârf nu se discută în funcţie de vinovăţie sau nevinovăţie. Încrederea, la nivel de premier, este esenţială. Când ai un prim-ministru aflat sub urmărire penală, acuzat de anumite lucruri, credibilitatea este aproape tot."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Co-președintele PNL anunță o CRIZĂ POLITICĂ!