Antena Meniu Search
x

Update! Premierul Victor Ponta, la DNA: "Mi s-a dat expertiza"

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul Rovinari -Turceni

Vezi și

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul Rovinari -Turceni

UPDATE 12:00 "Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român", a afirmat premierul întrebat de rezultatele expertizei și cât s-a stabilit prejudiciul.

"Acum stau pe picioare foarte bine", a adăugat acesta ironic.

Victor Ponta a precizat că va da declarații când va fi chemat de procuror cu avocatul. "O sa dau declarații când mă cheamă procurorul cu avocatul", a spus acesta.

Întrebat despre discuțiile cu președintele Iohannis, Ponta a arătat că "politica se face în altă parte, nu la DNA".

_____________________________________

La intrarea în sediul DNA, premierul a confirmat că expertiza din dosar este finalizată. În ceea ce privește eventuale declarații, el a arătat că procurorul de caz va decide în acest sens.

În 13 iulie, Victor Ponta a fost chemat luni la DNA, unde a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile și că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce îi aparțin în dosarul Rovinari—Turceni în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului.

"În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel. Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată într-un comunicat al DNA remis la acea dată AGERPRES.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Dan Șova și al persoanelor din sfera sa relațională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri politice » Update! Premierul Victor Ponta, la DNA: "Mi s-a dat expertiza"