Antena Meniu Search
x

Preşedintele Donald Trump dă un test important al mandatului său. În Statele Unite au loc alegeri parţiale

Donald Trump se confruntă cu primul test major al mandatului de preşedinte. Alegerile legislative şi locale vor arăta dacă a pierdut sau nu din popularitate. Şi vor avea un impact semnificativ asupra politicii celei mai puternice ţări din lume.

Vezi și

Donald Trump se confruntă cu primul test major al mandatului de preşedinte. Alegerile legislative şi locale vor arăta dacă a pierdut sau nu din popularitate. Şi vor avea un impact semnificativ asupra politicii celei mai puternice ţări din lume. Dacă vor obține o majoritate în Congresul Statelor Unite, democraţii ar putea lansa procedura de înlăturare a lui Donald Trump din funcţie. 

Scrutinul parțial pentru Congresul SUA ar putea modifica drastic raportul de putere pentru următorii doi ani. New York a fost oraşul unde secţiile de votare s-au deschis printre primele. La urne vin şi români care au cetăţenie americană.

Democraţii au şanse mari să câştige Camera Reprezentanţilor, dar Senatul ar putea rămâne al republicanilor, arată cele mai recente sondaje.

Menţinerea acestui control i-ar oferi lui Donald Trump puterea de a continua, printre altele, să ridice zidul anti-imigranţi de la frontiera cu Mexicul. În schimb, o eventuală majoritate democrată se va opune ferm politicilor-cheie ale preşedintelui. 

Implicat şi el în campanie, fostul preşedinte democrat, Barack Obama, le-a oferit gogoşi voluntarilor din statul Virginia de Nord. Anul acesta, prezenţa la vot ar putea înregistra un record.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Donald Trump dă un test important al mandatului său. În Statele Unite au loc alegeri parţiale