Antena Meniu Search
x

Președintele Iohannis: Cred că moțiunea nu va trece, sunt optimist

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că e "optimist" cu privire la faptul că moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Cîțu nu va trece.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 14:55

Președintele Iohannis: Cred că moțiunea nu va trece, sunt optimist
Președintele Iohannis: Cred că moțiunea nu va trece, sunt optimist - Facebook

În momentul în care plenul reunit al Parlamentului dezbate moțiunea de cenzură depusă de PSD, președintele Iohannis a declarat că nu crede că moțiunea va trece. 

”Discut frecvent cu toți politicienii și cred că moțiunea nu va trece. Zvonurile cum că unii parlamentari vor vota – nu cred în așa ceva. Avem o coaliție care a înțeles totală că șansa lor e unitatea. Sunt optimist”, a spus președintele Iohannis într-o scurtă conferință de presă.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Moţiunea e citită de Lucian Romaşcanu, care i-a ironizat pe rând pe Florin Cîţu, pe cei de la USR PLUS şi pe ministrul Muncii, Raluca Turcan. Şi-au înregistrat prezenţa 364 de parlamentari dintr-un total de 466.

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei.

Numai ”lucruri fantastice”!!!”Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AŢI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎŢU!?”, afirmă social-democraţii în moţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Președintele Iohannis: Cred că moțiunea nu va trece, sunt optimist