Antena Meniu Search
x

Prima reacție a lui Raed Arafat după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru comentarii rasiste la adresa sa

Raed Arafat, a reacționat, joi, pe pagina de Facebook, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat-o pe Diana Șoșoacă cu amendă pentru discriminarea acestuia.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 12:39

Prima reacție a lui Raed Arafat după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru comentarii rasiste la adresa sa
- Profimedia

Șeful DSU spune că "rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte ca ele să devină o parte din «normalitatea» în care trăim”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"James Baldwin spunea:

Pe acelaşi subiect

Nu tot ceea ce este infruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este infruntat”.

Rasismul si xenofobia reprezinta o boala terminala a unei societati si trebuie infruntate si invinse inainte ca ele sa devina o parte din "normalitatea" in care traim. Astfel de afirmatii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate intr-o societate democratica a socolului 21. Istoria ne-a aratat ce poate face rasismul, xenofobia si indemnul la ura, astfel incat este obligatia noastra sa reactionam de indata daca nu vrem ca istoria sa se repete!", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Diana Şoşoacă, amendă uriaşă după declaraţiile făcute la adresa lui Raed Arafat

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Colegiul director a decis că afirmațiile „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie” și „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare.

Și Mihail Neamțu a fost sancționat de CNCD pentru declarații la adresa lui Arafat

CNCD a decis să-l sancționeze şi pe Mihail Neamţu "cu avertisment contravențional" pentru afirmațiile "vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine", "mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română", "sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Prima reacție a lui Raed Arafat după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru comentarii rasiste la adresa sa