Antena Meniu Search
x

Prima reacție după anunțul PNL privind Guvernul Ciucă: USR nu va vota

USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri seara, Ionuț Moșteanu. Acesta spune că USR susține în continuare refacerea coaliției, însă PNL nu a flexibilizat mandatul, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 18:29

Prima reacție după anunțul PNL privind Guvernul Ciucă: USR nu va vota
- Hepta

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a spus, vineri, că USR a luat act de decizia PNL de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL – UDMR, însă el și colegii nu vor vota. „USR nu va vota acest guvern minoritar, așa cum am spus-o în repetate rânduri. USR susține refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR, la fel, așa cum am spus în repetate rânduri, însă PNL prin decizia de a merge înainte, prin decizia de zilele trecute de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă și a merge înainte cu acest guvern minoritar menține această criză politică. Această criză politică va continua”, a spus Moșteanu.

Dacă guvernul Ciucă va trece, va trece cu voturile PSD și România va avea o guvernare PNL – UDMR – PSD, susţine USR

El a spus că a văzut declarații contradictorii între președintele PNL Florin Cîțu și premierul desemnat Nicolae Ciucă. „Pe de o parte președintele PNL, domnul Cîțu, spunea că acest Guvern o să treacă. Pe de altă parte, premierul desemnat, domnul Ciucă, spunea, de lângă el, că acest guvern nu va trece. Unul dintre ei are informații greșite”, a mai spus Moșteanu.

Potrivit deputatului USR, dacă guvernul Ciucă va trece, va trece cu voturile PSD și România va avea o guvernare PNL – UDMR – PSD. El avertizează că nu toți parlamentarii PNL vor vota Guvernul Ciucă. „Vom vedea ce se va întâmpla în parlament în zilele următoare. Acesta este un guvern pe care nici măcar toți parlamentarii PNL îl vor vota, pentru că am luat act de declarațiile lui Ludovic orban și a unor apropiați ai dânsului care vedem zilele astea că își dau demisia din Grupul parlamentar PNL și au spus că acest guvern nu trece”, a mai spus Moșteanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Prima reacție după anunțul PNL privind Guvernul Ciucă: USR nu va vota