Antena Meniu Search
x

Weekend cu proteste ale curentului anti-mască. Amenzi de peste 15 mii de lei la Mangalia

Protestele faţă de purtarea măştii în şcoli câştigă tot mai mulţi adepţi şi ajung până la nivel înalt. Curentul anti-mască încinge spiritele şi scindează comunităţile. La Harghita, un judeţ cu puţine infectări, chiar președintele Consiliului Judeţean pledează pentru nepurtarea măştii în şcoli şi grădiniţe. Premierul respinge orice excepţie.

de Redactia Observator

la 20.09.2020, 19:58

Vezi și
  • Președintele CJ Harghita e pentru purtarea facultativă a măștii în școli.
  • Premierul Orban e împotriva propunerii.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Zeci de oameni au ieşit să protesteze faţă de purtarea măştii în Mangalia. Fără autorizaţie, astfel că poliţia a intervenit pentru a-i dispersa. În momentul în care un protestatar a refuzat să se legitimeze, spiritele s-au încins. 

Forţele de ordine au folosit gaz lacrimogen. După o oră de protest, poliţiştii au făcut bilanţul amenzilor: 15.500 de lei, pentru participarea la mitingul neautorizat şi pentru nerespectarea distanţării sociale. La nici 200 de metri distanţă, un alt grup, al copiilor, a manifestat paşnic pe treptele primăriei.

Asemenea proteste au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din ţară. Mişcarea anti-mască în şcoli are adepţi şi la nivel înalt. În Harghita, judeţ cu 876 de cazuri confirmate cu noul virus de la începutul pandemiei, preşedintele consiliului judeţean susţine iniţiativa.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita: Considerăm ca acei copii din gradinita care au trecut de 5 ani si pentru copiii din clasele primare, asadar 1, 2, 3 si 4, purtarea mastii in judetele in care situatia merge pe un scenariu verde trebuie sa fie una facultativa. Chiar se vede ca purtarea incorecta a măștii poate sa dauneze sanatatii.

Astfel că speră ca luni măsura să fie adoptată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dar socoteala din Harghita nu se potriveşte cu cea de la Bucureşti.

Ludovic Orban, premierul României: E o propunere cu care noi nu suntem de acord. După părerea mea, o astfel de propunere nu are niciun fundament.

După prima săptămână de şcoală, trei cadre didactice şi nouă elevi din judeţul Cluj au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Lista continuă cu Timişoara, unde cinci profesori de la acelaşi liceu au fost testaţi pozitiv. La Iaşi, şase profesori şi şase elevi au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 de la începerea cursurilor. Se adaugă alţi trei elevi la Galaţi şi unul la Ploieşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » Weekend cu proteste ale curentului anti-mască. Amenzi de peste 15 mii de lei la Mangalia