Antena Meniu Search
x

PSD critică PNL: "Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, nu și eveniment PSD cu 20 de oameni"

Social-democrații sunt deranjați de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avizat desfășurarea unui eveniment PSD la care urmau să participe 20 de oameni. Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, au comentat reprezentanții PSD pe Facebook, făcând referire la evenimentul liberalilor, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 16:11

PSD critică PNL: "Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, nu și eveniment PSD cu 20 de oameni"
- Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Reprezentanții PSD intenționau să organizeze un eveniment în cadrul căruia urma să fie prezentat programul de guvernare. DSU nu a eliberat avizul necesar organizării evenimentului. „Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU”, s-au plâns social-democrații pe rețeaua de socializare.

Ca urmare, social-democrații au decis să renunțe la organizarea evenimentului. „PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare”, au adăugat reprezentanții PSD. La finalul lunii septembrie, la București a avut loc Congresul PNL la care au participat aproximativ 5.000 de persoane.

Răspunsul DSU

Răspunsul DSU a venit prompt. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a explicat, printr-un comunicat, că acordarea de avize nu se află printre atribuţiile sale, ci doar poate reacţiona în cazul în care există semnale că regulile sunt încălcate.

"Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că  “DSU nu a dat avizul” realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea  petenților  prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea  unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până  la adoptarea lor  printr-o Hotărâre de Guvern", se arată în reacţia DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » PSD critică PNL: "Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, nu și eveniment PSD cu 20 de oameni"