Antena Meniu Search
x

PNL a fost amendat cu 10.000 lei pentru congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Nu au fost respectate regulile din pandemie

Organizatorul Congresului PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege, şi anume 10.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la evenimentul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. Anunțul a fost făcut de directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti Bogdan Berechet, în ședința de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.09.2021, 14:04

PNL, amendat cu 10.000 lei pentru congresul cu 5.000 de lideri locali din weekend. Nu au fost respectate regulile din pandemie.
PNL, amendat cu 10.000 lei pentru congresul cu 5.000 de lideri locali din weekend. Nu au fost respectate regulile din pandemie. - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Potrivit lui Bogdan Berechet, polițiștii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea care sunt participanţii la Congresul PNL care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii pe toată perioada Congresului.

„Cu privire la acest eveniment, la data de 25 septembrie, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă au fost înregistrate 17 apeluri prin care se semnala faptul că nu toţi participanţii păstrează distanţarea fizică, precum şi faptul că nu toţi participanţii au purtat pe toată durata Congresului masca de protecţie. (...) Din datele raportate, în urma verificării aspectelor semnalate prin intermediul acestor apeluri a fost aplicată o sancţiune contraveţională organizatorului Congresului pentru o faptă prevăzut de Legea 55/2020 cu cuantumul maxim prevăzut de hotărârea de Guvern. Această sancţiune a fost aplicată pentru că organizatorul nu s-a asigurat că sunt respectate condiţiile de distanţare fizică a participanţilor, prin aceea că la un moment dat, în realizarea procesului de vot, calea de acces spre cabinele de vot a fost aglomerată de o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea contravenţională a fost aplicată organizatorului şi pentru faptul că acesta nu s-a asigurat că toţi participanţii poartă mască de protecţie pe toată perioada desfăşurări Congresului, lucru reliefat inclusiv în spaţiul public”, a afirmat Bogdan Berechet, marţi la audierea în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor. 

Polițiștii vor verifica imaginile de la congres pentru a-i identifica pe participanții care nu au purtat mască

Şeful Poliţiei Capitalei a mai spus că autorităţile vor viziona înregistrările video pentru a identifică toate persoanele care nu au respectat măsurile de protecţie şi prevenire a transmiterii COVID-19.

Pe acelaşi subiect

„Suplimentar acestor sancţiuni contravenţionale, tot în cadrul verificărilor, organizatorul a pus la dispoziţie înregistrările video care vor fi vizionate de către poliţiştii şi jandarmii din Capitală. De asemenea, se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau societăţii de pază, conform prevederilor legale şi contractului încheiat între organizator şi societatea în cauză. Ţin să precizez că termenul pentru aplicarea unei sancţiuni contravenţionale este de 6 luni. A nu se înţelege faptul că vom aştepta 6 luni pentru aplicarea altor sancţiuni, însă doresc să subliniez că acesta este termenul legal, având în vedere volumul mare de material video care trebuie vizionat de către poliţişti şi jandarmi. Colegii mei au solicitat organizatorului date cu privire la participanţi”, a mai spus Berechet.

Congres PNL cu 5000 de persoane în plin val 4 de Covid

La Congresul PNL de sâmbătă de la Romexpo au participat aproape 5.000 de persoane. Premierul Florin Cîţu a precizat atunci că evenimentul a fost organizat bine şi au fost respectate măsurile de securitate, toată lumea purtând mască.

„Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască.Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a afirmat Florin Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » PNL a fost amendat cu 10.000 lei pentru congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Nu au fost respectate regulile din pandemie