Antena Meniu Search
x

PSD refuză anticipatele, consultările cu Iohannis și alianța cu Pro România

PSD respinge varianta alegerilor anticipate și refuză atât alianța cu Pro România, cât și consultările cu Președintele Iohannis pentru numirea unui nou premier. Deciziile au fost luate vineri seara, la ședința Comitetului Executiv, reunit de urgență după moțiunea de cenzură.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 12.10.2019, 00:37

Viorica Dăncilă la Strasbourg în perioada în care era premier
Viorica Dăncilă participă la o ședință a Parlamentului European la Strasbourg, pe 3 octombrie 2018 - Reuters

PSD respinge varianta alegerilor anticipate și refuză atât alianța cu Pro România, cât și consultările cu Președintele Iohannis pentru numirea unui nou premier. Deciziile au fost luate vineri seara, la ședința Comitetului Executiv, reunit de urgență după moțiunea de cenzură care a înlăturat guvernul Dăncilă.

Ședința Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc la vila lac, s-a încheiat cu o serie de decizii dure.

Alianța cu Ponta, respinsă în unanimitate

Social democrații au decis astfel ca partidul să treacă în opoziție și să refuze consultările de săptămâna viitoare cu Președintele Iohannis pentru numirea unui viitor prim-ministru.

Surse politice spun că, de asemenea, cei de la PSD au hotărât să nu voteze un guvern PNL. Varianta alegerilor anticipate, agreată de unele partide parlamentare, a fost respinsă de Partidul Social Democrat în ședința de la Vila Lac.

Comitetul Executiv al partidului a respins și varianta unei alianțe cu Pro România, care a fost propusă de Victor Ponta, după ce a trecut moțiunea. Votul a fost decis în unanimitate în CEx.

Mihai Fifor, ”țap ispășitor” după moțiune

Măsuri dure au fost luate și în interiorul partidului. Astfel, deputatul Sorin Bota și șeful Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea, care au fost văzuți votând la moțiune, au fost excluși din PSD.

De asemenea, Mihai Fifor nu mai este șeful campaniei prezidențiale în care e candidată Viorica Dăncilă. Portivit corespondentului Observator Diana Lazăr, Fifor, care e un apropiat al lui Dăncilă, a fost indicat țap ispășitor de către o facțiune din partid ostilă fostului premier.

Surse politice spun că Viorica Dăncilă s-a opus în cadrul ședinței să se voteze și suspendarea lui Mihai Fifor din funcția de Secretar General al PSD.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » PSD refuză anticipatele, consultările cu Iohannis și alianța cu Pro România