Antena Meniu Search
x

Video PSD vrea la guvernare, dar pune condiţii dure: vrea majoritatea ministerelor şi funcţia de premier

Încă suntem departe de a avea un Guvern cu atribuţii depline, iar jocurile politice se reiau. Generalul Ciucă s-a predat. Şi-a depus oficial mandatul de premier.

de Larisa Bernaschi

la 02.11.2021, 17:03

Vezi și

Liberalii au renunţat aşadar la varianta de guvern minoritar şi au decis flexibilizarea negocierilor pentru că nu au reuşit să obţină sprijinul parlamentarilor pentru Cabinetul Ciucă. Practic, prin această decizie se redeschid negocierile cu PSD și USR. Însă o combinaţie de guvernare cu oricare dintre cele două partide este puţin probabilă. Iar alegerile anticipate par în acest moment o soluţie mult mai realistă.

"Am convingerea că toate activitățile din partide trebuie să fie pe dialog. Este o decizie pe care nu o ia PNL, președintele va decide pe cine va propune", a declarat Nicolae Ciucă. "Vom propune BPN de a flexibiliza mandatul și de a începe negocieri pentru formarea unei majorități", a fost reacţia lui Florin Cîţu.

Condiţii dure puse de PSD

Aşadar, după două luni de criză politică, după negocieri eşuate pentru susţinere parlamentară şi cu 15 deputaţi şi senatori care au părăsit partidul, liberalii tot îşi fac strategii pentru menţinerea guvernării.

În acest moment, toate discuţiile par să ducă în aceeaşi direcţie, adică să avem un guvern din care să facă parte atât PNL, cât şi PSD. Matematic, este singura variantă din acest moment. Însă este foarte important cine va conduce acest guvern. Ne aşteptăm ca în zilele următoare preşedintele Klaus Iohannis să cheme din nou partidele la consultări şi să desemneze un nou premier. Potrivit surselor Observator, cei din PSD vor să deţină ei majoritatea în guvern şi să aibă inclusiv funcţia de premier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » PSD vrea la guvernare, dar pune condiţii dure: vrea majoritatea ministerelor şi funcţia de premier