Antena Meniu Search
x

Reacţia premierului Ciolacu după ce au ieşit la iveală ororile din "azilele groazei": "Se impune un control la toate căminele de bătrâni"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 15:43

Reacţia premierului Ciolacu după ce au ieşit la iveală ororile din "azilele groazei": "Se impune un control la toate căminele de bătrâni"

"Am discutat cu doi miniştri, cred că se impune un control al statului român la toate căminele de bătrâni. Deja s-a dispus acest control", a declarat Ciolacu, la Berlin, unde se află într-o vizită de lucru. Un număr de 56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în trei azile din localitatea Voluntari au fost transportaţi, marţi, de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale.

Procurorii DIICOT au solicitat arestarea preventivă a 24 de persoane implicate

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată. "Din fericire, doar patru persoane au avut nevoie de continuarea tratamentului într-o unitate spitalicească şi au rămas internate în unităţile medicale", a declarat căpitan de poliţie Bogdan Toma din cadrul IGSU.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. Acestea erau supuse la tratamente inumane ori degradante, erau exploatate prin muncă neremunerată prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

Procurorii DIICOT au solicitat miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 24 de persoane implicate în exploatarea bătrânilor cu dizabilităţi din cele trei azile din Voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Reacţia premierului Ciolacu după ce au ieşit la iveală ororile din "azilele groazei": "Se impune un control la toate căminele de bătrâni"