Antena Meniu Search
x

Primele măsuri în ancheta "azilelor groazei" de lângă București. Șefa unui centru, sub control judiciar deoarece este însărcinată în 6 luni

S-au luat primele măsuri în ancheta azilelor groazei de lângă Bucureşti. 24 de angajaţi au fost reţinuţi după ce autorităţile au descoperit că peste 100 de bătrâni erau exploataţi, înfometaţi şi lipsiţi de medicamente. Asta deşi rudele lor plăteau bani grei pentru ca aceştia să fie bine trataţi. Alţi doi suspecţi, printre care şi directoarea unuia dintre centre, vor fi cercetaţi sub control juduciar.

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 14:28

Vezi și

Primii 12 dintre cei 24 care au fost reținuți noaptea trecută au ajuns astăzi la Tribunalul București, aici unde judecătorii vor decide dacă îi plasează în arest pentru următoarele 30 de zile. Următorul lot de 12 inculpați urmează sa ajungă la ora 15, însoțiți de avocați, pentru a afla la rândul lor ce decid magistrații.

Printre ultimii 12 se numără și reprezentanții DGASPC care ar fi permis ororile din cele trei cămine. Alte două persoane au fost puse sub control judiciar direct de procurori. Printre acestea și șefa unui azil. 

Motivul pentru care procurorii au luat decizia controlului judiciar vine ca urmare a faptului ca aceasta este însărcinată în 6 luni și ar avea nevoie de prezența medicilor.

Operațiune de salvare fără precedent: 100 de bătrâni torturați și înfometați

Pe acelaşi subiect

Aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Bătrânii găsiţi în azile au fost transportaţi de echipajele SMURD la două spitale pentru investigaţii medicale amănunţite, iar şase au fost internaţi.

De asemenea, 50 de bătrâni au fost cazaţi în centre de îngrijire din Bucureşti, iar 42 de află încă în faza investigaţiilor medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primele măsuri în ancheta "azilelor groazei" de lângă București. Șefa unui centru, sub control judiciar deoarece este însărcinată în 6 luni