Antena Meniu Search
x

Record de prezență la urne în diaspora, în a doua zi de vot pentru turul 2

Românii din afara graniţelor au bătut recordul de prezenţă la urne, în a doua zi de scrutin. Până la ora 19, peste 295 de mii de oameni au votat la secţiile organizate în străinătate. Cu 70 de mii mai mulţi faţă de acum două săptămâni.

de Redactia Observator

la 23.11.2019, 21:32

Vezi și

Românii din afara graniţelor au bătut recordul de prezenţă la urne, în a doua zi de scrutin. Până la ora 19, peste 295 de mii de oameni au votat la secţiile organizate în străinătate. Cu 70 de mii mai mulţi faţă de acum două săptămâni. Nu doar că le este mai uşor să ajungă la urne, dar spun că îşi doresc o schimbare pentru România, ţara lor în care abia aştepată să se întoarcă.

Cu valuri de energie şi voie bună - aşa au fost îndemnaţi românii din Marea Britanie să vină la urne. Entuziasmul arătat de angajaţii secţiei de votare a dat roade: până la prânz, votanţii din Londra au bărut recordul de prezenţă: 1.250 de oameni într-o singură secţie, mai mult faţă de primul tur.

La Consulatul Romaniei din Roma, oamenii au venit la vot inca de la primele ore ale diminetii. Si aici s-a inregstrat o prezenta mai mare la vot fata de primul tur de scrutin. De altfel, Italia este in topul tarilor ca numar de participanti la vot din toata diaspora.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În nordul Italiei este cod roşu de inundaţii, dar nici măcar vremea severă nu i-a împiedicat pe românii de aici să voteze. O secţie din oraşul Savona a fost evacuată, însă o alta a fost imediat deschisă în aceeaşi localitate.

În Spania, au votat pana acum la acest tur de scrutin peste 17 mii de romani. In sambata primului tur de scrutin, la ora 9 seara, votasera 37 de mii de romani in Spania.

La Washington, fostul baschetbalist Ghiţă Mureşan a votat încă din prima zi din cele trei alocate românilor din Diaspora. Iar în New York, urnele s-au umplut de la o oră la alta.

Organizatorii se aşteaptă ca sâmbătă şi duminică, numărul alegătorilor să fie mult mai mare.

În Germania, o româncă i-a uimit pe cei din secţia de votare. A venit la urne chiar dacă are 96 de ani. Iar în Danemarca, o tânără a votat cu animalul său de companie în braţe. În România, urnele se deschid mâine dimineaţă, la ora 7.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Record de prezență la urne în diaspora, în a doua zi de vot pentru turul 2