Antena Meniu Search
x

Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză

Până şi conducerea DNA este îngrijorată de multiplele alegeri din România! Procurorul-general al DNA a prezentat bilanţul instituţiei pentru anul trecut, cu o menţiune: că va apărea riscul ca orice anchetă a instituţiei sale să stârnească tot felul de controverse. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 08:52

Vezi și

Marius Voineag l-a prezentat şi pe recordmanul mitei din 2023. Este vorba despre social democratul Dumitru Buzatu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui. Acesta a fost arestat preventiv după ce a fost prins cu o valiză în care avea 1.250.000 de lei.

Alt caz de răsunet este cel al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, care ar fi primit mită în mod repetat prin intermediul conturilor surorii sale şi al soţului acesteia. Prezent la bilanţul DNA, ministrul Afacerilor Interne a atras atenţia că nu doar politicienii trebuie să fie în vizorul anchetatorilor, ci şi aparatul de stat al birocraților încremeniți în funcții, în special în anumite sectoare.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: Trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii. Sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză