Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Referendumul lui Nicuşor Dan se votează azi în Consiliul General al Capitalei. La ce întrebări ar urma să răspundă bucureştenii

Nicuşor Dan este la un pas de a-şi îndeplini planul. Astăzi, consilierii generali votează propunerea de referendum a primarului general al Capitalei. Acesta vrea să introducă, în prima zi de alegeri prezidenţiale, un referendum cu două întrebări, la care oamenii să răspundă cu "DA" sau "NU".

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 10:32

După scandalul cu Planşeul Unirii, edilul vrea să ştie dacă oamenii sunt de acord ca autorizaţiile de construire să fie emise doar de Primăria Capitalei, şi nu cum a fost până acum, când autorizaţiile puteau fi emise inclusiv de primăriile de sector. 

A doua întrebare vizează taxele şi impozitele locale, colectate de cele şapte primării. Reprezentantul Capitalei susţine că instituţia pe care o conduce ar trebui să se ocupe de împărţirea banilor, pentru că, până acum, aceştia nu au fost distribuiţi corect.

Referendumul lui Nicuşor Dan, la vot astăzi

Vezi și

Ședința CGMB a fost convocată de primarul general pentru luni, 21 octombrie, de la ora 10.00.

Pe Ordinea de zi se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum. "Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin DA sau NU sunt următoarele: 1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București? 2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?", scria, marţi, pe Facebook, primarul general Nicușor Dan.

Referendumul local propus de Nicușor Dan ar putea avea loc pe data de 24 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, în aceleași secții de vot, cu resursele puse la dispoziție de către Autoritatea Electorală Permanentă. O altă variantă e ca acesta să fie organizat tot atunci, în secții separate de vot. În această situație, Primăria Capitalei va suporta costurile. Consiliul General al Capitalei va decide luni, prin vot, dacă va fi organizat referendumul cerut de Nicuşor Dan. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri politice » Referendumul lui Nicuşor Dan se votează azi în Consiliul General al Capitalei. La ce întrebări ar urma să răspundă bucureştenii