Antena Meniu Search
x

România participă la ceremoniile legate de inaugurare a Ambasadei SUA la Ierusalim. Majoritatea ţărilor UE sunt aşteptate să boicoteze

România, Ungaria, Cehia şi Austria vor participa la ceremoniile legate de inaugurarea Ambasadei SUA la Ierusalim. Ziarul Haaretz anunţă că diplomaţii români şi-au anunţat astfel prezenţa la o recepţie care are loc duminică.

Ierusalim va găzdui Ambasada SUA în Israel
România participă la ceremoniile legate de inaugurarea Ambasadei SUA la Ierusalim - Hepta

România, Ungaria, Cehia şi Austria vor participa la ceremoniile legate de inaugurarea Ambasadei SUA la Ierusalim. Ziarul Haaretz anunţă că diplomaţii români şi-au anunţat astfel prezenţa la o recepţie care are loc duminică. La eveniment au fost invitate şi celelalte ţări UE, însă majoritatea sunt aşteptate să boicoteze.

Diplomaţi din România, Ungaria, Cehia şi Austria vor participa duminică seară, la recepţia organizată de ministrul de Externe al Israelului la Ierusalim. La eveniment va fi prezentă şi delegaţia SUA care va inaugura ambasada de la Ierusalim, inclusiv Ivanka Trump, fiica Preşedintelui american.

Delegaţia oficială a SUA este condusă de secretarul de stat adjunct John J. Sullivan. Din componenţă, alături de Ivanka Trump, mai fac parte  soţul ei, Jared Kushner, secretarul Trezoreriei - Steve Mnuchin şi 12 membri ai Congresului.

Recepţia organizată de ministrul israelian de Externe deschide seria de ceremonii legate de mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Aproximativ 30 dintre cei 86 de ambasadori în Israel au acceptat invitaţia la recepţia de duminică. Dintre ţările UE au fost însă doar Ungaria, Cehia, Austria şi România, scrie haaretz.com. Restul delegaţilor europeni, cel mai probabil, nu vor participa şi nici cei ai Rusiei, Egiptului şi Mexicului.

Potrivit ziare.com, la recepţie România va fi reprezentată Ovidiu Ierulescu, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei noastre în Israel.

Ceremonia propriu-zisă de inaugurare a Ambasadei SUA va avea loc luni. Va fi ţinută în Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care va deveni apoi oficial ambasada Statelor Unite. Spre deosebire de gală, organizată de Israel, nicio delegaţie străină nu a fost invitată la inaugurarea ambasadei, eveniment care este responsabilitate a administraţiei SUA, ci doar înalţi oficiali ai Israelului. 

România, alături de Ungaria şi Cehia, a surprins când a blocat o declaraţie UE de condamnare a mutării ambasadei SUA la Ierusalim. Informaţia a făcut vâlvă inclusiv la Bucureşti, unde Preşedintele Iohannis a criticat aspru PSD şi executivul pentru decizia luată. Iohannis a anunţat că va cere explicaţii Ministrului de Externe pentru poziţia adoptată.

Sursa: Observator, News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » România participă la ceremoniile legate de inaugurare a Ambasadei SUA la Ierusalim. Majoritatea ţărilor UE sunt aşteptate să boicoteze