Antena Meniu Search
x

Video Se anunţă schimbări pe scena politică. Problema uriaşă pe care Florin Cîţu trebuie să o rezolve după ce a devenit preşedintele PNL

Congresul care a captat atenţia celor trei Palate şi care a declanşat o criză guvernamentală a ajuns la final. Premierul Florin Cîţu este noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Ludovic Orban nu a reuşit să obţină decât 40% din voturile colegilor săi de partid.

de Larisa Bernaschi

la 25.09.2021, 20:02

Vezi și

Din acest moment putem spune că "epoca Orban" în PNL este istorie. Florin Cîţu, actualul premier, este preşedintele PNL şi a fost votat de 60% dintre delegaţii prezenţi astăzi, 25 septembrie, la Bucureşti. Asta, în timp ce 40% dintre aceştia au votat în favoarea lui Ludovic Orban. De aici încolo, lucrurile se vor schimba pe scena politică.

Problema uriaşă pe care Florin Cîţu trebuie să o rezolve după ce a devenit preşedintele PNL

Ludovic Orban a anunţat că nu mai poate face un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis, cel care a fost astăzi prezent la Congresul PNL. În plus, luni va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie în care a fost propulsat imediat ce a renunţat la funcţia de premier. Florin Cîţu are de trecut un test greu în perioada imediat următoare: trebuie să rezolve problema coaliţiei de guvernare. Cei de la USR PLUS nu mai vor să se întoarcă la guvernare alături de Florin Cîţu. Cei de la PNL trebuie să îşi negocieze o majoritate parlamentară, majoritate pe care în acest moment nu o au.

Lucrurile au fost extrem de complicate şi de tensionate, inclusiv astăzi. S-au auzit scandări la adresa lui Florin Cîţu şi i s-a cerut demisia. Asta chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la Romexpo pentru a-l susţine pe Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Se anunţă schimbări pe scena politică. Problema uriaşă pe care Florin Cîţu trebuie să o rezolve după ce a devenit preşedintele PNL