Antena Meniu Search
x

Stelian Ion, despre miza scandalului din coaliție: Am primit multe semnale că eu nu aș putea coordona numirea procurorilor

Stelian Ion a declarat, joi, după ce cu o zi înainte a fost revocat din funcție că "a primit mai multe semnale" că nu ar putea coordona procedura de selectare a procurorilor de rang înalt.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 10:35

Stelian Ion, despre miza scandalului din coaliție: Am primit multe semnale că eu nu aș putea coordona numirea procurorilor
Stelian Ion - Inquam Photos / George Călin

"Am început procedura de selectare a procurorilor de rang înalt, funcția de procuror șef la DIICOT, șef de secție la DIICOT, șef de secție la DNA. Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca un ministru USR sau eu, în special, să coordoneze această activitate și că nu ar trebui să o fac eu, ar trebui să o facă altcineva pentru a avea un deznodământ știut. Au fost semnale foarte clare în acest sens. Nu am spus acest lucru răspicat, dar dacă ele se confirmă, putem să tragem o concluzie. Este important pentru mine să am conștiința împăcată. Mesajul meu către procurori este să fie încrezători în forțele proprii, să nu accepte în niciun fel semnale politice din partea politicienilor", a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion, ministrul demis de la Justiție, a declarat joi că USR PLUS este dispus să continue guvernarea. Condiția este să se schimbe modul de coordonare, a mai spus Ion.

„Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii acest lucru se întâmplă deja. Electoratul ne-a dat un vot, e important să lucrăm bine împreună.... Eu sper să se schimbe modul de coordonare, vreau să vad acțiuni comune ale miniștrilor USR și PNL, eu lucrez foarte bine cu secretarii de stat de la PNL”, a explicat Stelian Ion.

USR PLUS vrea plecarea lui Florin Cîţu şi ameninţă că, în caz contrar, va susţine moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului. Totul vine după ce premierul a trimis la Cotroceni cererea de demitere a ministrului USR al Justiţiei, Stelian Ion. Acesta a refuzat, ieri, să aprobe un proiect prin care primăriile din ţară ar fi primit fonduri de 50 de miliarde de lei. Potrivit USR PLUS, banii erau cu dedicaţie pentru primarii PNL. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Stelian Ion, despre miza scandalului din coaliție: Am primit multe semnale că eu nu aș putea coordona numirea procurorilor