Antena Meniu Search
x

Tăriceanu: I-am confirmat lui Ponta susținerea pentru Guvernul pe care-l conduce

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că reprezentanții coaliției i-au reafirmat lui Victor Ponta susținerea față de Guvern și a adăugat că planul este acela de continuare a guvernării în această formulă până la finele lui 2016

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că reprezentanții coaliției i-au reafirmat lui Victor Ponta susținerea față de Guvern și a adăugat că planul este acela de continuare a guvernării în această formulă până la finele lui 2016

"Astăzi, toți cei care am fost la masă i-am confirmat lui Victor Ponta că această coaliție va susține actualul Guvern pe care domnia sa îl conduce", a spus Tăriceanu, întrebat dacă Victor Ponta mai are susținerea ALDE.

El a precizat că reuniunea coaliției a fost una colegială, discuțiile fiind axate pe subiectele politice și economice la zi, dar și pe teme viitoare.

"A fost o discuție foarte utilă, colegială, în care nu aveam ce să ne reproșăm. (...) După o perioadă lungă de absență a premierului, ne-am reunit să discutăm subiectele politice care ne interesează, fie cele legate de actualitatea politică sau economică la zi, fie cele de perspectivă. Și am discutat în aceste două direcții ceea ce avem de făcut", a spus președintele Senatului, la finalul ședinței coaliției desfășurate la sediul PSD.

Întrebat dacă actuala coaliție de la guvernare nu are o problemă cu "un premier inculpat", Tăriceanu a replicat: "Nu are o problemă coaliția în sine".

"Acum, premierul Ponta, sigur că nu putem să ne ascundem după deget, are această problemă care, așa cum am spus și ieri, în opinia mea, este evident că aduce cu o hărțuială care este dincolo de zona politică, dacă ar fi hărțuiala făcută de opoziție nu aș avea ce să comentez, dar suntem într-o țară democratică în care vedem că există încercări de răsturnare a ordinii stabilite prin votul democratic al cetățenilor într-o manieră care nu este democratică. Și ca atare părerea mea este că această coaliție trebuie, în continuare, să se concentreze pe îndeplinirea obiectivelor politice. Sondajele arată că există o susținere importantă a cetățenilor pentru ceea ce am făcut până acum și pentru angajamentele pe care le avem și în continuare. Și avem intenția să mergem mai departe", a adăugat președintele Senatului.

Tăriceanu a spus, în context, că actuala coaliție de guvernare trebuie să urmărească în continuare "transpunerea angajamentelor pe care USL și le-a luat prin programul de guvernare în 2012".

"Și acesta este lucrul pe care l-am discutat cu colegii mei. Toți și-au reafirmat intenția de a acționa în așa fel încât coaliția politică să funcționeze ca un suport cât mai puternic pentru actul de guvernare. Și planul nostru este să mergem împreună până la finele lui 2016, la alegerile parlamentare", a mai declarat președintele Senatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Tăriceanu: I-am confirmat lui Ponta susținerea pentru Guvernul pe care-l conduce