Antena Meniu Search
x

Eugen Tomac nu crede în varianta alegerilor anticipate, după căderea guvernului Dăncilă

Guvernul Dăncilă a căzut joi, iar acum preşedintele Klaus Iohannis este în căutarea unui nou premier, una dintre variante fiind chiar organizarea de alegeri anticipate.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.10.2019, 20:04

Preşedintele PMP vrea un guvern politic de tranziţie
Eugen Tomac nu crede în varianta alegerilor anticipate - Facebook Eugen Tomac

Guvernul Dăncilă a căzut joi, iar acum preşedintele Klaus Iohannis este în căutarea unui nou premier, una dintre variante fiind chiar organizarea de alegeri anticipate.

Totuşi, mai sunt de bifat anumiţi paşi până să se ajungă la alegeri anticipate, iar Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a anunţat că nu este de acord cu o asemenea variantă.

Eugen Tomac, preşedintele PMP, nu vrea alegeri anticipate

Liderul PMP consideră că sunt toate premisele necesare pentru formarea unui guvern politic de tranziţie, însă formula finală a coaliţiei aflate la putere va fi stabilită abia după consultările programate a avea loc vineri la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, Eugen Tomac este de părere că "nu e cazul să avem alegeri anticipate. Deja ne pregătim pentru alegeri prezidenţiale, iar cam în şase luni ne pregătim şi pentru alegerile locale. Eu zic că putem să mergem cu ideea de alegeri parlamentare la termen".

Klaus Iohannis aşteapt, vineri, propuneri pentru funcţia de premier, dar şi o formulă politică ce ar putea susţine noul guvern la trecerea prin Parlament, fiind nevoie, evident, şi de un vot de încredere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Eugen Tomac nu crede în varianta alegerilor anticipate, după căderea guvernului Dăncilă