Antena Meniu Search
x

Video Ultima rundă de negocieri între PNL şi PSD. Bătălia pentru ministerele de Finanţe, Muncă şi Justiţie încă se dă

Majorarea pensiilor, taxarea veniturilor sau desfiinţarea Secţiei Speciale. Sunt subiecte sensibile, pe care PSD şi PNL nu au bătut palma nici în urma discuţiilor de astăzi. Cu toate acestea, liderii celor două formaţiuni anunţă că negocierile pentru guvernare sunt aproape finalizate. Teoretic, mâine ar trebuie să ştim cum va arăta noul cabinet şi ce măsuri va lua.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.11.2021, 19:46

Vezi și

Florin Cîţu: Închidem azi capitolul pe programul de guvernare şi după aceea să începem protocolul şi discuţiile pe Ministere şi pe funcţia de premier.

Doar că socoteala de dimineaţă nu s-a potrivit cu discuţia din Parlament. După alte 3 ore de negocieri, PSD şi PNL încă mai au puncte din programul de guvernare pe care trebuie să le tranşeze la nivel politic. Deci, încă o zi fără concluzii. 

Reporter-Florin Cîţu: Ce capitole aţi închis? 

În afară de finanţe, justiţie şi...mai era una, şi muncă, le discutăm mâine. 

Pe acelaşi subiect

Majorarea pensiilor, impozitarea progesivă şi păstrarea Secţiei Speciale, o condiţie a PSD cu care liberalii nu sunt de acord, sunt încă teme aflate în dezbatere. 

Ultima rundă de negocieri

Reporter-Marcel Ciolacu: Despre pensii aţi discutat? Voucherele de vacanţă? Cât va fi creşterea, 11 la sută?

Nu pot să vă anunţ astăzi pentru că nu am terminat negocierile. 

Liberalii sunt de acord cu majorări, dar nu cu cât doresc social-democraţii. 

Reporter-Florin Cîţu: Pensiile vor creste în 2022 cu siguranță. Vor creste pensiile și alocațiile. Putem să agream o creștere, daca vine la pachet cu o reforma în sectorul administrației. Vine cineva și propune 11%. Dar de ce 11 și nu 20?! Pentru că, poate, vrem să punem 20% creșteri de pensii. 

-În privinţa impozitului global şi progresiv? 

- Cred că mâine o să le discutăm pe toate 

Înainte de negocieri, Florin Cîţu întărea încă o dată că PNL nu renunţă la cota unică de impozitare. Florin Cîţu: Când am preluat guvernarea în 2019, am preluat după un program de guvernare 2016 - 2019, care avea în interior o cota progresiva. N-a fost aplicata. Ceea ce înseamnă - pentru mine, arata foarte clar că nu este o soluție buna, daca voiau, o făceau atunci.

Totuşi, PNL şi PSD au convenit pe alte teme, la fel de importante, cum ar fi sănătatea, apărarea şi internele, educaţie şi probleme de politică externă. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Ambele partide susţin introducerea certificatului verde cu testarea gratuită a angajaţilor de la stat pentru o perioadă de 60 de zile. Testarea în masă a populaţiei, inclusiv centre noi de testare sunt alte două teme deja parafate. Şi tot legat de gestionarea pandemiei, social-democraţii şi liberalii au convenit ca în ambulatorii, pacienţii să aibă acces la tratamente antivirale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ultima rundă de negocieri între PNL şi PSD. Bătălia pentru ministerele de Finanţe, Muncă şi Justiţie încă se dă