Antena Meniu Search
x

USR cere demisia ministrului Lucian Bode: Șeful MAI sfidează şi fuge de Parlament

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, că ministrul Afacerilor Interne "sfidează" şi fuge de Parlament, menţionând că acesta refuză să vină să explice politizarea extremă a Ministerului de Interne, licitaţiile semnalate în moţiunea simplă, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 12:46

USR cere demisia din funcție a ministrului Lucian Bode: Șeful MAI "sfidează şi fuge de Parlament"
USR cere demisia din funcție a ministrului Lucian Bode: Șeful MAI "sfidează şi fuge de Parlament" - Facebook

"Ministrul Bode a aflat astăzi la ora 8,52 că are un program încărcat şi nu poate veni la Parlament. În 6 ani de zile de când sunt în Parlament nu am văzut niciun ministru care să fugă de o moţiune simplă, după ce această moţiune a fost programată. Este prima dată. Înţeleg că domnul ministru Bode nu vrea să vină să explice în faţa Parlamentului şi în faţa tuturor românilor, până la urmă, lucrurile pe care noi l-am întrebat în această moţiune, de licitaţii, de politizarea extremă a Ministerului de Interne şi mult mai multe alte lucruri", a afirmat Moşteanu, la Parlament.

El a spus că poziţia USR este că premierul Ciucă trebuie să-l demită din funcţie pe Lucian Bode.

"Domnul Bode sfidează în acest moment Parlamentul, sfidează mandatul pe care acest Parlament l-a dat ministrului, că aşa funcţionează democraţia conform Constituţiei în ţara noastră: Parlamentul trimite miniştri, Guvernul să facă treabă în numele Parlamentului, este o delegare şi, de fiecare dată când Parlamentul vrea să întrebe un ministru ceva, ministrul trebuie să vină să răspundă în faţa Parlamentului. Cum spuneam, şase ani de zile nu am văzut un ministru să fugă, să ignore această cerere a Parlamentului, să sfideze Parlamentul", a adăugat Moşteanu.

USR: Bode a invocat "pretexte" pentru a nu veni la Parlament

Pe acelaşi subiect

Moşteanu susţine că Lucian Bode a invocat "pretexte" pentru a nu veni la Parlament.

"Logica şi gândirea critică fac distincţie între argument şi pretext. Acestea sunt nişte pretexte ce a invocat domnul Bode, nu se poate ca ministru să afli programul la 8,52, când a fost trimis mail-ul către Camera Deputaţilor. Un ministru are programul făcut cu multe zile înainte. Nu cred că domnul ministru, ştiind de o săptămână de această moţiune, nu găsea o oră în timpul zilei de astăzi să vină la moţiune", a mai spus liderul deputaţilor USR.

Lucian Bode a transmis marţi Biroului permanent al Camerei Deputaţilor că nu poate veni la plen pentru dezbaterea şi votul moţiunii simple depuse de USR şi Forţa Dreptei împotriva sa şi a cerut reprogramarea acesteia.

"Vă adresez rugămintea să reprogramaţi această dezbatere pentru săptămâna 17-21 octombrie, având în vedere faptul că pe parcursul zilei de 11 octombrie sunt angrenat într-o serie de activităţi cu oficialităţi străine, iar începând cu ziua de miercuri mă voi afla în Belgia, respectiv Luxemburg, pentru activităţi în marja Consiliului Uniunii Europene în formatul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Menţionez faptul că unul dintre evenimentele programate pentru data de 11 octombrie vizează semnarea contractului pentru achiziţia de nave multirol de către IGSU", a scris Bode în solicitarea sa adresată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, să fie dezbătută şi votată săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » USR cere demisia ministrului Lucian Bode: Șeful MAI sfidează şi fuge de Parlament