Antena Meniu Search
x

Cîţu a anunţat calendarul noii legi a pensiilor. Când intră în vigoare

Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că proiectul de lege referitor la sistemul public de pensii va fi aprobat de Guvern în trimestrul al doilea al anului viitor, în Parlament în trimestrul al patrulea al anului 2020 şi va intra în vigoare în primul trimestru al lui 2023.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 16:55

„Să vă dau şi calendarul - aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii în trimestrul al doilea din 2022, deci aici este borna, adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii, în trimestrul patrulea 2022.

Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci acestea sunt ţintele de care ne vom ţine şi, acum, intrăm în dezbaterea proiectului. Veţi vedea public, repet, procedura prin care vom avea aceste legi va fi una transparentă”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Marea reformă a pensiilor prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prezentat la Bruxelles schimbă radical sistemul de pensii actual. Vom avea o nouă formulă de calcul, în funcţie de creşterea economică. Dacă nu avem creştere economică,  spunem adio la majorarea pensiilor.

Ce alte schimbări aduce noua lege a pensiilor citeste aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri politice » Cîţu a anunţat calendarul noii legi a pensiilor. Când intră în vigoare