Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viorica Dăncilă solicită adoptarea de urgenţă a unui proiect de lege pentru evitarea altor drame Caracal

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în cursul zilei de joi, că "am demarat un amplu proces de legislaţie pentru a evita apariţia altor drame precum cea de la Caracal".

de Cristi Ioniţă

la 08.08.2019 , 18:47

Viorica Dăncilă a menţionat o creştere cu 5% a economiei României Viorica Dăncilă aşteaptă soluţii pentru evitarea altor drame Caracal - Hepta

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în cursul zilei de joi, că "am demarat un amplu proces de legislaţie pentru a evita apariţia altor drame precum cea de la Caracal".

Viorica Dăncilă speră ca proiectul de lege propus să fie adoptat de Parlament în procedură de urgenţă pentru a intra cât mai rapid în vigoare.

Proiectul presupune "14 măsuri cu termene clare şi responsabili bine definiţi pentru a eficientiza timpul de răspuns în situaţii critice".

Articolul continuă după reclamă

Proiectul ar trebui să aducă, printre altele, "reducerea timpului de intervenţie în cazul apelurilor la 112, mai multă acţiune din partea autorităţilor, pedepse mai aspre în cazul infracţiunilor comise cu violenţă şi, nu în ultimul rând, eliminarea posibilităţii de eliberarere condiţionată în anumite cazuri".

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a vorbit şi despre rectificarea bugetară şi dă asigurări că "vorbim despre o rectificare pozitivă care ne va permite să dăm salarii şi pensii mărite de la 1 septembrie".

Mai mult, Viorica Dăncilă a menţionat şi o creştere economică de 5% care ar fi a treia cea mai mare din Uniunea Europeană şi care se bazează pe rezultatele excelente din construcţii, agricultură şi servicii.

În baza rectificării bugetare, Viorica Dăncilă susţine că "asigurăm fondurile necesare unei funcţionări bune a Administraţiei Locale şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii. Am luat măsurile necesare pentru implementarea proiectelor de investiţii". 

Viorica Dăncilă a dat şi câteva exemple despre proiectele care obţin finanţare, fiind evidenţiate Drumul Expres Craiova - Piteşti şi Drumul Expres Târgu Neamţ - Iaşi, dar şi dezvoltarea pârtiilor de schi de la Câmpulung Moldovenesc şi de la Voineasa şi extinderea Delfinariului de la Constanţa sau îmbunătăţirea condiţiilor oferite de unităţile de turism balnear.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri politice » Viorica Dăncilă solicită adoptarea de urgenţă a unui proiect de lege pentru evitarea altor drame Caracal