Antena Meniu Search
x

Video Ziua a doua de negocieri pentru coaliţia de guvernare. Discuţiile nici nu au început bine, că s-au şi terminat. Orgoliile au fost prea mari

A doua zi de negocieri pentru coaliţia de guvernare s-a terminat când abia începuse. Orgoliile şi încăpăţânarea de a ocupa anumite funcţii i-a făcut pe membrii PNL şi USR-PLUS să închidă discuţiile fără să ia o decizie comună. Aşa că la Palatul Cotroceni cele două partide vor merge fiecare cu propria propunere pentru funcţia de premier.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 13.12.2020, 21:50

Vezi și
  • PNL şi USR-PLUS nu s-au pus de acord nici în a doua zi de negocieri
  • La consultările cu Klaus Iohannis vor merge fiecare cu propunerea de premier- Florin Cîţu, respectiv Dacian Cioloş

Nici Ludovic Orban, nici Dan Barna nu au vrut sub nicio formă să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor. Cum cei din USR-PLUS au refuzat propunerea liderului PNL de a se întrece la vot în Parlament pentru această funcţie, potrivit unor surse, Ludovic Orban ar fi spus stop joc negocierilor. Ambii lideri politici trag de această funcţie pentru că le-ar consolida puterea în partidele pe care le reprezintă. 

Dacă ieri au rezistat totuşi la discuţii mai bine de 7 ore, azi în nici 2 ore era totul gata. Ba mai mult, sursele Observator spun că Ludovic Orban a transmis viitorilor parteneri de guvernare că poate forma un guvern monocolor PNL cu susţinerea parlamentară a PSD. Deci discuţiile nu s-au încheiat într-o notă optimistă. 

Aşa că la consultările cu Klaus Iohannis vor merge fără un acord şi fiecare cu propunerea de premier - Florin Cîţu, din partea PNL şi Dacian Cioloş, din partea USR-Plus. Practic, aşteaptă ca preşedintele să medieze acest conflict. S-au înţeles doar pe clauza antitraseism, iniţiată de UDMR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ziua a doua de negocieri pentru coaliţia de guvernare. Discuţiile nici nu au început bine, că s-au şi terminat. Orgoliile au fost prea mari