Antena Meniu Search
x

Video Bucatele tradiţionale din Oltenia l-au cucerit şi pe ambasadorul Pakistanului: "Nu vreau să plec, mă duc la ţară"

Turiştii care ajung în zona pastorală a Olteniei se pot delecta de acum cu bucate tradiţionale, chiar la poalele munţilor.

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.12.2021, 17:56

Vezi și

Primul punct gastronomic local din judeţul Gorj a fost deschis astăzi în Novaci, la poalele Masivului Parâng. În cinstea evenimentului a fost organizat un ospăţ în toată regula. Nu au lipsit nici invitaţii de seamă. Dornic să cunoască tradiţiile şi obiceiurile culinare din Oltenia, ambasadorul din Pakistan s-a delectat cu mâncăruri alese.

Aşa a început astăzi marele ospăţ de la poalele munţilor Parâng. Îmbrăcate în straie pupulare, gazdele şi-au  întâmpinat oaspeţii cu urări şi colinde specifice zonei. Un fundal potrivit pentru o experienţă culinară unică. 

Tocană făcută la ceaun, pastramă, bulz şi pâine pe vatră -  sunt bucatele care au încântat papilele gustative ale oaspeţilor. Din ele a gustat si ambasadorul din Pakistan, iar aromele româneşti l-au curerit pe loc. Cât despre preparatul preferat...

Bucatele tradiţionale l-au cucerit pe ambasadorul Pakistanului

Pe acelaşi subiect

Zafar Iqbal, ambasador Pakistan: Îmi place foarte mult mămăliga. Sunt foarte frumoase tradiţiile. Şi oamenii de asemenea. Nu vreau să plec, mă duc la ţară, nu vreau să mă întorc la Bucureşti. 

Este primul punct gastronomic din judeţul Gorj. Un loc de întâlnire pentru producătorii locali şi un paradis culinar pentru invitaţi. 

Măriaora Babu, administrator: Să ne putem mândri cu produsele noastre tradiţionale, să punem pe masă celor care o să ne treacă pragul de astăzi în colo tot ceea ce gătim în gospodăria proprie. Asta înseamnă un punct gastronomic local.

La marea inaugurare şi-a făcut apariţia şi fostul ministru al Agriculturii.

Petre Daea, fostul Ministru al Agriculturii: Să ştiţi că sufletul mi-este aproape de acest port, iar gândul spre oameni mi-este prezent. Înţeleg ce înseamnpă patrimoniul acesta gastronomic care trebuie valorificat în România.

În România sunt aproape 100 de puncte gastronomice, unde se servesc doar produse atestate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Reţete » Bucatele tradiţionale din Oltenia l-au cucerit şi pe ambasadorul Pakistanului: "Nu vreau să plec, mă duc la ţară"