Video Cele mai gustoase pâini, făcute din cel mai sălbatic grâu. Secretul pâinii coapte în Ditrău
Coapte după metode străvechi, păstrate din generaţi în generaţie, făcute cu cel mai sălbatic grâu şi cu ornamente speciale, cele mai gustoase pâini au ajuns pe mesele de la Festivalul din Ditrău. Pe lângă acestea, vizitatorii au fost întâmpinaţi şi cu alte bucate alese şi au plecat acasă cu sacoşele pline.
Pâinea în Ditrău este pregătită cu multă iscusinţă, după vechile tradiţii ale străbunilor. Ingredientele simple o fac de fiecare dată gustoasă, iar grâul este cel mai important ingredient.
"Noi facem de vreo 10 ani pâinea aceasta din grâul cel mai sălbatic".
Chiar şi păstrarea pâinii se face după cum i-au povăţuit bunicii. După răzuire, pâinea este tăiată în două şi ţinută la rece, în congelator, pentru a o menţine proaspătă pentru consum.
La festival, toţi au dus cele mai frumos ornate şi mai bine crescute pâini.
"Câtă pâine faceţi?"
"Aşa, pentru familie, una fac de obicei".
Secretul unei pâini gustoase
Făină albă, cartofi, sare, şi apă: cele 4 ingrediente pe care gospodinele le folosesc pentru a face pâinea cât mai gustoasă. Şi mai au un secret...
"Să se facă cu suflet bun, cu inimă bună..."
Puskas Elemer, primar Ditrău: "Suntem mândri de comuna noastră şi mai ales de pâinea noastră".
Oana Ursache, secretar de stat: "Pâinea ne uneşte. Pâinea uneşte oamenii, ideologiile, culturile, limbile între ele".
Cei care au participat la festival s-au putut bucura şi de muzică, dar şi de alte bucate delicioase, aduse de participanţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰