Antena Meniu Search
x

Video Cum să faci doner-kebap acasă. Ingrediente şi mod de preparare pentru un preparat ca în inima Turciei

Iată care sunt secretele care stau în spatele celui mai bun doner, un preparat pe care trebuie să îl testaţi neapărat în zonele de street food atunci când ajungeţi în Turcia.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 05.07.2022, 17:09

Vezi și

Modul în care este preparată carnea este foarte important, iar pregătirea acesteia diferă în funcţie de locul din care este cumpărat doner-ul. Înainte de a fi preparată și gătită, carnea este condimentată sau marinată, iar rezultatul este un gust de senzaţie.

„În primul rând carnea trebuie să se odihnească ca să facă diferenţa din punct de vedere al gustului. În al doilea rând calitatea cărnii este foarte importantă. Pregătirea cărnii variază în funcţie de loc, unele locuri o marinează cu iaurt, altele cu lapte”, spune Dursun, bucătarul unui restaurant de tip fast-food cu sopecific turcesc.

Acesta a ţinut să menţioneze că şi tehnica cu care carnea este tăiată este la fel de importantă: ”Dacă tăiem doar într-un loc, mai târziu când întoarcem pe partea pe care nu am tăiat-o, o să se ardă carnea.

Doner-ul îşi pierde apoi forma”.

Doner-ul se poate mânca în diferite forme precum la farfurie, în pâine sau tip wrap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Reţete » Cum să faci doner-kebap acasă. Ingrediente şi mod de preparare pentru un preparat ca în inima Turciei