Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari biscuiţi cu migdale ca în Italia

Biscuiţii crocanţi sunt perfecţi pentru perioada festivă. Se numesc "roccoco" şi sunt unii dintre biscuiţii faimoşi în toată lumea, care au fost reinterpretaţi de la ţară la ţară. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 16.03.2022, 10:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chef Marco: Începem prin a rade portocalele în zahăr. Adăugăm amoniacul. Amestecăm condimentele, apoi le punem pe toate în mixer. Adăugăm lichidele, în acest caz apa. Şi apoi migdalele. Pornim mixerul şi amestecăm ingredientele. Când amestecul este gata, adăugăm făina. În acest caz, o să punem de 2-3 ori. Facem în aşa fel încât făina să se încorporeze cu ingredientele noastre, apoi lăsăm aluatul să se usuce. 

Citește și: Lapte de migdale preparat în casă

Când consistenţa este potrivită, scoatem aluatul din aparat şi îl aşezăm pe blat. Apoi îl vom împărţi în greutatea potrivită de care vom avea nevoie pentru a da forma biscuitelui. Diametrul este de aproximativ 10 centimetri. Din când în când ne scufundăm mâinile în făină deoarece aluatul este puţin lipicios. Când tava este gata, adăugăm doar un pic de ou pentru a da rumenirea potrivită roccoco-ului nostru. Apoi le punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Reţete » Cum să prepari biscuiţi cu migdale ca în Italia