Antena Meniu Search
x

A reînceput aglomeraţia în spitale, holurile policlinicilor sunt pline: "Trebuie să fim extrem de atenţi, triajul ar trebui să funcţioneze cât timp avem pandemie"

Relaxarea se simte pe holurile spitalelor şi policlinicilor. Pacienţii stau pe holuri, în aglomeraţie cu orele până ce intră la medic. În plus, unele policlinici au renunţat la triajul epidemiologic, astfel că nu mai pot controla pacienţii posibil infectaţi. Medicii spun că, în ciuda faptului că purtăm mască, riscul de infectare creşte în aceste condiţii.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 10:43

Vezi și

La Policlinica Vitan, oamenii aşteaptă ore întregi, în picioare sau pe scări până să intre în cabinetul medicului. Iar la intrare, în goana după relaxare, pare că a mai fost sărită o etapă: nu mai face nimeni triaj epidemiologic.

Nu se face triaj epidemiologic la intrare. De ce? Da, aici într-adevăr aveţi dreptate. Nu se face triaj epidemiologic la intrare. Se face la cabinetul unde fiecare are problema. Dacă ne gândim la aglomeraţia dinainte ca pacientul sa intre în cabinet, ce rost mai are? Da, aici din păcate nu a fost desemnată nicio persoană care să facă acest triaj", a declarat Mircea Dumitrescu, administratorul Policlinii Vitan.

Aglomerat e mereu şi la Spitalul Colentina. Unii oameni şi-au aşteptat rudele, în faţa spitalului, mai bine de patru ore. Relaxarea la pachet cu aglomeraţia şi lipsa triajului riscă să aducă din nou haos tot în spitale.

"E un spaţiu interior, vorbim de aerosoli, nu respectăm distanţarea... chiar dacă avem mască există acest risc. Trebuie să fim extrem de atenţi, triajul ar trebui să funcţioneze cât timp avem pandemie", a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist.

Medicii spun că cel mai periculos este pentru pacienţii în vârstă sau cei cu boli cronice, adică exact cei care ajung mai des la policlinică sau la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » A reînceput aglomeraţia în spitale, holurile policlinicilor sunt pline: "Trebuie să fim extrem de atenţi, triajul ar trebui să funcţioneze cât timp avem pandemie"