Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A treia doză anti-COVID, administrată cu programare sau direct în centrele de vaccinare. Cine poate opta pentru echipe mobile

În faţa valului de infectări, autorităţile iau măsuri pe repede-înainte. De marţi, începe imunizarea cu doza 3 de vaccin anti-COVID. Mai repede decât se anunţase iniţial şi la liber pentru toată lumea. Practic, oricine se va putea imuniza dacă are 6 luni de la rapel.

de Ema Schweninger

la 22.09.2021 , 20:24

Cei care vor să se vaccineze vor putea merge direct în centrele de vacinare sau se pot programa prin intermediul platformei. Persoanele din centrele medico-sociale şi cele imbolizate la domiciliu pot opta pentru echipe mobile. Aşadar, de marţi de la ora 8 se dă startul vaccinării cu a treia doză pentru toţi cei care au primit până acum ambele doze Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Se pot vaccina inclusiv cei care au făcut boala între timp. Există însă o condiţie: trebuie să treacă 6 luni de la a doua doză. 

Vaccinarea cu a treia doză, doar cu Pfizer sau Moderna

Vaccinarea cu doza 3 se face doar cu ser produs de Pfizer sau Moderna, inclusiv în cazul celor vaccinați cu AstraZeneca. Cât despre cei vaccinaţi cu Johnson, imunizarea cu acest ser a început pe 4 mai, deci încă nu au trecut 6 luni de la administrarea vaccinului, iar CNCAV spune că deocamdată oamenii nu au nevoie de rapel.

Vezi și
Ema Schweninger Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sănătate » A treia doză anti-COVID, administrată cu programare sau direct în centrele de vaccinare. Cine poate opta pentru echipe mobile