Antena Meniu Search
x

Video România începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză. Prioritate pentru categoriile vulnerabile şi personalul din spitale şi şcoli

Vaccinarea cu a treia doză împotriva COVID-19 ar putea începe săptămâna viitoare în România. Doza suplimentară va putea fi administrată mai devreme de 6 luni de la cea de-a doua primită. Prioritate la doza a treia au persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, cadrele medicale şi personalul din învăţământ.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 21.09.2021, 20:56

Vezi și

Prioritate la a treia doză vor avea persoanele care pot face forme severe ale bolii și cele care prin natura meseriei au risc mare de infectare, precum personalul medical sau din învățământ. Aceştia, dar şi persoanele peste 65 de ani şi cele cu afecţiuni cronice, se vor putea programa pe platforma dedicată. Li se vor administra doar vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Creşte numărul infectărilor, dar şi al persoanelor vaccinate

Numărul infectărilor creşte şi doar 32% din populaţie e vaccinată. În ultimele zile, a început să crească şi numărul celor care se imunizează. Bucureștiul e în top, a depășit rata de vaccinare de 50% din populația eligibilă, adică cei cu vârste de peste 12 ani. 

Dosar penal privind achiziţiile de vaccinuri

România a primit până acum peste 18 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, din care a folosit puțin peste jumătate. Au fost donate aproape 2,1 milioane de doze și vândute alte peste 2,2 milioane de doze, în timp ce aproape 750.000 de doze de vaccin au expirat. Direcţia Naţională Antocurupţie a anunţat că a deschis un dosar penal privind achiziţiile de vaccinuri. Se fac cercetări pentru abuz în serviciu, dar până acum nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » România începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză. Prioritate pentru categoriile vulnerabile şi personalul din spitale şi şcoli