Antena Meniu Search
x

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Încă un caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, că a fost confirmat un nou caz de variola maimuţei, acesta fiind al șaselea din țară, iar persoana infectată este din București.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 18:49

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România - Shutterstock

Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022

România a confirmat, luni, 13 iunie, primul caz de variola maimuţei. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul ar fi început să se simtă rău de săptămâna trecută şi ar fi ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Acesta a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.

Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei. Acesta a fost internat după ce s-a prezentat la spital în cursul zilei de duminică spre luni cu simptome specifice. Le-a spus medicilor că simptomele au debutat în urmă cu 4-5 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România