Antena Meniu Search
x

Alergiile de primăvară la copii. Care sunt principalele simptome

E primăvară, chiar dacă nu prea pare, şi în acest sezon încep să se manifeste mai accentuat cele mai frecvente alergii. Şi atenţie la copii, în special! Strănutul des, ochii roşii, nasul înfundat din senin. La prima vedere, pare un soi de răceală.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 14:00

Vezi și

E primăvară, chiar dacă nu prea pare, şi în acest sezon încep să se manifeste mai accentuat cele mai frecvente alergii. Şi atenţie la copii, în special! Strănutul des, ochii roşii, nasul înfundat din senin. La prima vedere, pare un soi de răceală. Dar dacă toate simptomele persistă mai mult de 10 zile, cel mai probabil vorbim deja despre o alergie în toată regula. Şi este momentul în care cel mai bine ar fi să vă luaţi copilul de mână şi să vă duceţi cu el direct la medic, mai ales că cei mici nu au un sistem imunitar complet dezvoltat.

Azi peste 150 de milioane de europeni au diverse alergii. Până în 2025, 1 din 2 europeni va avea o alergie.

Dacă la începutul secolului 20 alergiile erau văzute că fiind ceva rar, acum lucrurile stau total diferit. În prezent peste 150 de milioane de europeni suferă de diverse alergii, iar specialiștii spun că până în 2025 jumătate din populația Europei va fi afectată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Copiii cu alergii nazale sunt de asemenea mai predispuși la infecții ale urechilor, astm sau infecții ale sinusurilor.

Studiile arată că poate dura mai mult de un an după ce pisica a fost dată afară din casă pentru că semnele alergiei să dispară definitiv.

Testele pentru alergii indică faptul că un copil este alergic la acel moment la anumiți alergeni, dar în timp lucrurile se pot modifică.

Alergiile pot provoca reacții severe de tip șoc anafilactic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Alergiile de primăvară la copii. Care sunt principalele simptome